سه کتاب جدید از مجموعه كتابهای بيماری كرونا به همت اساتيد و پژوهشگران مركز تحقيقات جراحی مغزو اعصاب عملكردی دانشگاه علوم پزشكی شهيدبهشتی به چاپ رسيد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کتاب کووید 19 در مردان، زنان، کودکان و دوران بارداری، کتاب پژوهشهای انجام شده بر واکسنهای کووید 19 و پژوهشهای تاثیر واکسنهای کرونا بر کودکان، نوجوانان و زنان باردار و کتاب مراقبتهای خانگی، ویتامینها، سیگار، حیوانهای خانگی، قوانین بازگشایی مدرسهها و دانشگاهها در دوران همه گیری کرونا توسط اساتید و پژوهشگران مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملكردي دانشگاه منتشر شد.

این کتابها شامل مجموعهای از مقالههای به روزعلمی منتشرشده توسط پژوهشگران و دانشمندان در دانشگاهها و انستیتوهای علمی و پژوهشی درباره سندرم تنفسی حاد شدید ویروس کرونا 2(SARS-CoV-2) - عامل بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹(19-COVID) است که به عنوان یک منبع علمی در اختیار ایرانیان و پارسی زبانان قرار میگیرد.
گردآوری و ترجمه مقالههای علمی و آموزشی این کتابها از بهمن 1398 آغاز شد و مقالههای پزشکی و آموزشی مرتبط با کووید 19 را تا پایان اسفند 1400 پوشش داده است.
تمام مقالههای این کتب از نشریههای معتبر علمی مانند Nature، Lancet، Cell، Science، JAMA، NEJM، BMJ، PNAS، ACS، Oxford، MDPI، Springer، Wiley،Insight ، Plos، ASH، ELIFE، Frontiersin نشریههایPUPMED، سازمانهای بهداشتی مانند سازمان بهداشت جهانی، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ایالات متحده و اروپا و سایر کشورها توسط گردآورندگان به زبان پارسی ترجمه شدهاند.
مقالههای این کتابها به شکلی گردآوری شدهاند که تمام گروههای جامعه مانند دانشآموزان، دانشجویان دانشگاهها، پزشکان و کادر درمان میتوانند از آن به عنوان یک منبع علمی برای افزایش آگاهی و دانش درباره کووید 19 استفاده کنند.
با توجه به این که ویروسهای کرونا در دو دهه گذشته با همه گیریهای ایجاد شده در زندگی بیشتر مردم جهان تاثیر به سزایی داشتهاند، آموزش همگانی یکی از هدفهای گردآوری این کتابها است.
کشورهایی که پیش از کشور ما ایران، با همهگیریهای سایر ویروسهای کرونا روبرو شدند، توانستند با استفاده از تجربههای به دست آمده، گامهای سازندهای در راستای مهار همه گیری کووید 19 بردارند.
بنابراین اکنون که نزدیک به سه سال از آغاز این همه گیری در ایران میگذرد، آموزش همگانی باید بخشی از برنامههای کشور ما برای آمادگی در برابر بروز همه گیریهایی باشد که ممکن است در آینده روی دهد و ما نیز بتوانیم با آمادگی برای چنین بحرانهای بهداشتی، الگویی برای سایر کشورها، نه تنها در خاورمیانه بلکه در جهان باشیم.
این کتابها در یک سری 10 جلدی گردآوری شده اند که به ترتیب زیرچاپ خواهند رفت.
امید است این کتابها بتوانند گام سازندهای در راستای آگاهی رسانی و بالا بردن دانش همگانی درباره این همه گیری بردارند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع