صفحه اصلي > اخبار > کتاب ها و مقالات 
 


  چاپ        ارسال به دوست

کتاب "آشنایی با ویروس کرونا­: منشا، جهش، واریانت‌ها و تکامل" منتشر شد

کتاب "آشنایی با ویروس کرونا­: منشا، جهش، واریانت‌ها و تکامل" توسط احسان پاکروان و همکاران زیر نظر دکتر علیرضا زالی تالیف و منتشر شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کتاب عنوان شده زیر نظر دکتر علیرضا زالی متخصص جراحی مغز و اعصاب و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توسط احسان پاکروان، دکتر سعید صفری متخصص بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ستاره اکبری دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر سارا رحمتی رودسری دکترای حرفه ای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گردآوری و تالیف شده است.

 

با توجه به این که ویروس‌های کرونا در دو دهه‌ی گذشته با همهگیریهای ایجادشده در زندگی بیشتر مردم جهان تاثیر به سزایی گذاشتهاند، آموزش همگانی یکی از اهداف گردآوری این کتاب است .

 

این کتاب دارای 197 صفحه و چهار فصل است که عناوین فصول چهارگانه این مجموعه شامل آشنایی با ویروس‌ها، ساختار و کارکرد ویروس کرونا، منشا و تکامل ویروس کرونا و جهش ویروس کرونا و واریانت‎ها است.

 

در کتاب مذکور مجموعه‌ای از مقاله‌های علمی منتشرشده توسط پژوهشگران و دانشمندان در دانشگاه‎ها و انستیتوهای علمی و پژوهشی درباره‌ سندرم تنفسی حاد شدید ویروس کرونا ۲ (SARS-CoV-2)، عامل بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (19-COVID) ارایه شده است که می‌تواند به عنوان یک منبع علمی در اختیار ایرانیان و پارسی‌زبانان قرار ‌گیرد.

 

گردآوری و ترجمه‌ مقاله‎های علمی و آموزشی این کتاب از بهمن 1398 آغاز شد و مقاله‎های پزشکی و آموزشی برای پیشگیری و درمان کووید19را تا پایان اسفند 1400 پوشش داده است.

 

تمام مقاله‌های این کتاب از نشریه‌های معتبر علمی مانند Nature، Lancet، Cell، Science، JAMA، NEJM، BMJ، PNAS، ACS، Oxford، MDPI، Springer، Wiley،Insight ، Plos، ASH، ELIFE، Frontiersinنشریه‎های PUPMED، سازمان‌های بهداشتی مانند سازمان بهداشت جهانی، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ایالات متحده و اروپا و سایر کشورها توسط گردآورندگان به زبان پارسی ترجمه شده‌اند.

 

مقاله‎های این کتاب به شکلی گردآوری شده‌اند که تمام گروه‎های جامعه مانند دانش‎آموزان، دانشجویان دانشگاه‎ها، پزشکان و کادر درمان میتوانند از آن به عنوان یک منبع علمی برای افزایش آگاهی و دانش درباره‎ کووید-19 استفاده کنند.

 

کشورهایی که قبل از ایران با همهگیریهای سایر ویروسهای کرونا روبرو شدند با استفاده از تجربههای به دست ‌آمده توانستند گامهای سازندهای در مهار همه‌گیری کووید-19 بردارند. بنابراین هم اکنون که دو سال از آغاز این همهگیری در ایران میگذرد، آموزش همگانی باید بخشی از برنامههای کشور ما برای آمادگی در برابر بروز همهگیریهایی باشد که ممکن است در آینده روی دهند و ما نیز با آمادگی برای مواجهه با چنین بحرانهای بهداشتی بتوانیم الگویی برای سایر کشورها در خاورمیانه و در جهان باشیم.

 

به گفته مولفان این کتاب در یک سری 10 جلدی گردآوری شده است که این جلد به بررسی ساختار، منشا و تکامل ویروس‎ها از جمله SARS-CoV-2، جهش‎ها و واریانت‎ها و ویژگی‌های آنها اختصاص دارد.

 

امید است این کتاب بتواند با افزایش آگاهی و بالا بردن سطح دانش همگانی، گام سازنده‌ای در مبارزه با این همه‌گیری داشته باشد .

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 


٠٨:٥٣ - سه شنبه ١٥ شهريور ١٤٠١    /    عدد : ١٢٠٤١٨    /    تعداد نمایش : ٢٨٣