صفحه اصلي > اخبار > اخبار سلامت 
 


  چاپ        ارسال به دوست

طراحی مداخلات موثر در سرطان با استفاده از اطلاعات آماری مناسب میسر است

معاون امور بهداشتی دانشگاه  گفت: متخصصان و سیاستگزاران برپایه اطلاعات آماری مناسب می توانند با شواهد کافی برای پیشگیری و مراقبت به موقع از بیماران مبتلا به سرطان مداخلات موثری را طراحی کنند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی، دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه در کمیته ثبت سرطان دانشگاه ضمن بیان سخنانی جمع آوری داده‌های معتبر و تهیه گزارشات به هنگام آماری را از دغدغه های سیستم ثبت و مراقبت سرطان عنوان کرد.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به وظایف دبیرخانه ثبت سرطان، ارتباط با سایر سازمان‌ها مانند ثبت احوال را برای  تسهیل و تسریع دسترسی کاربران به اطلاعات فرآیند ثبت و گزارش‌دهی ضروری دانست.

 

به گفته وی متخصصان و سیاستگزاران برپایه اطلاعات آماری مناسب می توانند با شواهد کافی برای پیشگیری و مراقبت به موقع از بیماران مبتلا به سرطان مداخلات موثری را طراحی کنند.

 

دکتر سهرابی در بخش دیگری از سخنان خود برنامه‌ریزی برای آموزش و ارتقای آگاهی عمومی در زمینه سرطان را ضروری دانست و از حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در عرصه پژوهش‌های عوامل مرتبط با سرطان استقبال کرد.

 

دکتر کوروش اعتماد مدیرمرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت نیز با اشاره به روند جمع آوری داده‌های مربوط به سرطان گفت: گزارش ثبت سرطان حتی در کشورهای پیشرفته نیز با تاخیر منتشر می‌شود. خوشبختانه با توجه به رخداد پاندمی کرونا این روند در کشور ما قابل قبول است.

 

دکتر اعتماد در ادامه از امکان کدگذاری موارد سرطان در مراکز سرپایی علاوه بر بیمارستان‌ها در آینده نزدیک خبر داد .

 

وی ابراز امیدواری کرد با به ‌کارگیری ظرفیت‌های موجود از جمله استفاده از منبع اطلاعاتی سرطان در معاونت غذا و دارو و لحاظ نمودن ثبت داده‌های سرطان در اعتباربخشی بیمارستان‌ها،روند اجرا ی برنامه ثبت سرطان ارتقا یابد.

 

دکتر اعتماد در ادامه از آمادگی دفتر مدیریت غیرواگیر وزارت بهداشت در راستای حمایت از برگزاری جلسات سالیانه با پاتولوژیست‌ها، کارکنان ثبت سرطان آزمایشگاه‌ها و همچنین مشوق‌هایی مانند تهیه کتابچه‌های گزارش ثبت سرطان به تفکیک هر آزمایشگاه وتشویق کارکنان بر اساس کمیت و کیفیت ثبت داده‌ها خبر داد.

 

دکتر سربازی مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و مسئول دبیرخانه ثبت سرطان دانشگاه نیز در این نشست به ارایه گزارشی درخصوص وضعیت بیماری سرطان براساس گزارش کشوری پرداخت و فعالیت‌های این حوزه راتبیین کرد .  

 

به گفته وی فرآیند ثبت سرطان شامل جمع‌آوری اطلاعات، کنترل و تحلیل و انتشار داده‌های مربوط به موارد جدید سرطان در یک جمعیت و منطقه جغرافیایی مشخص است  که با استفاده از ظرفیت و همکاری معاونت‌های مختلف بهبود می‌یابد.

بر اساس این گزارش از مهمترین مصوبات و پیشنهادات کمیته ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌توان به ایجاد داشبورد مدیریتی برای گزارش‌گیری از سامانه سیمای سرطان، تسریع ارایه گزارش نهایی سرطان‌های ثبت شده، توجه به ثبت داده‌های سرطان  در اعتباربخشی بیمارستانها، برنامه‌ریزی برای آموزش کاربران ثبت سرطان و پاتولوژیست‌ها، استفاده از منبع اطلاعاتی سرطان در معاونت غذا و دارو اشاره کرد.

 

برگزاری نشست‌ مشترک با متخصصان پاتولوژی و کارکنان ثبت سرطان در آزمایشگاه‌ها، پیگیری تامین نیروی مورد نیاز ثبت سرطان‌ها در تشکیلات نظام شبکه، جذب منابع مالی مورد نیاز و حمایت از پژوهش‌های دانشجویی درخصوص عوامل مرتبط با انواع سرطان از دیگر مصوبات و پیشنهادات مذکور بود.

 

براساس این گزارش برنامه ملی ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت با عقد تفاهم‌نامه همکاری توسط معاونت‌های بهداشت، تحقیقات و فناوری و درمان و ابلاغ وزیر بهداشت از مهر ماه 1395 در دستور کار قرار گرفته است.

 

داده‌های مربوط به سرطان از سه منبع عمده شامل مراكز پاتولوژي، مدارك پزشكي بيمارستان‌ها و اطلاعات مرگ و مير جمع‌آوری و در سامانه یکپارچه مدیریت ثبت سرطان وارد می شوند. این داده‌ها پس از بررسی به دبیرخانه ثبت ملی سرطان وزارت بهداشت ارسال و در نهایت سیمای سرطان درمناطق مختلف کشور ترسیم می‌شود.

 

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده در گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان (1397)؛ در استان تهران شایعترین سرطان‌ها در مردان شامل سرطان پروستات، روده بزرگ، پوست، مثانه و معده و در زنان سرطان‌های پستان، روده بزرگ، تیروئید، پوست و رحم هستند.

 

براساس این گزارش کمیته ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه، دکتر کورش اعتماد مدیر مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت و سایر اعضا باهدف هم‌افزایی برای رفع چالش‌ها و برنامه‌ریزی در راستای ارتقای برنامه ثبت سرطان برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 


١١:٢١ - سه شنبه ٢ اسفند ١٤٠١    /    عدد : ١٢٥٧١٥    /    تعداد نمایش : ١٦٨