صفحه اصلي > اخبار > کتاب ها و مقالات 
 


  چاپ        ارسال به دوست

کتاب "الزامات و معیارهای مراکز جمع آوری پلاسما به روش خودکار" منتشر شد

 

 

 کتاب "الزامات و معیارهای مراکز جمع آوری پلاسما به روش خودکار" توسط دکتر علی واشقانی فراهانی و همکاران تالیف و منتشر شد.



 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کتاب عنوان شده توسط دکتر علی واشقانی فراهانی و دکتر رکسانا آقاخانی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا احمدزاده، دکتر مصطفی رضایی طاویرانی، دکتر فریبرز فائقی و دکتر عبدالله فرهادی نسب از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دکتر هدی اشعری از سازمان غذا و دارو تالیف شده است.

 

داروهای استراتژیک مشتق از پلاسما یکی از مهمترین گروههای دارویی در سطح دنیا به شمار می روند و با توجه به عدم وجود راهکار درمانی در بیماران نیازمند تنها راه نجات بیماران استفاده از این داروها است. یکی از مهمترین نگرانی ها در زمینه تهیه و مصرف این داروها انتفال عوامل عفونی مانند انواع هپاتیت و HIV  است.

 

با توجه به بهره برداری از پلاسمای جمع آوری شده در تولید داروهای مشتق از پلاسما باید کیفیت و سلامت واحدهای پلاسمایی برای جلوگیری از انتفال بیماری های قابل سرایت از این طریق به دریافت کنندگان دارو تضمین شود.

 

برای حفظ سلامت و جلوگیری از انتشار بیماری های قابل انتفال از طریق پلاسما باید تمام مراقبت های احتیاطی برای شناسایی و حذف عوامل بیماریزای قابل سرایت  براساس استانداردهای جاری با استفاده از آخرین مراجع معتبر علمی در طول پذیرش و انتخاب اهدا کنندگان واجد شرایط، جمع آوری، بررسی های آزمایشگاهی غربالگری، انجماد، ترخیص و ارسال پلاسما به شرکت پالایشگر انجام شود.

 

ار ارکان بنیادین این مهم پایبندی و پیاده سازی الزامات و استانداردهای براساس سیاست های سازمان جهانی بهداشت و سایر استانداردهای بین المللی و ملی است.

 

بازنگری ضوابط و استانداردهای مراکز جمع آوری پلاسما در راستای ارایه جدیدترین اطلاعات به منظور همخوانی با الزامات مذکور پس از بررسی کتب مرجع انتقال خون و پلاسمافرزیس، تجارب و نظرات صاحبنظران در این زمینه توسط گروهی از کارشناسان زبده سازمان غذا و دارو و سازمان انتقال خون انجام شده است.

 

این کتاب به عنوان ضوابط و استانداردهای ملی مورد نیاز اجرایی کردن مفاد آیین نامه نحوه تاسیس و فعالیت مراکز جمع آوری پلاسما مصوب سال 1393 تدوین شده است. مراکز خونگیری در سازمان انتفال خون ایران مشمول این ضوابط و استاندردها نمی شوند.

 

امید است این ویرایش جدید زمینه ساز افزایش سلامت و کیفیت واحدهای پلاسمای جمع آوری شده از طریق پلاسما فرزیس گردد و داروهای مشتق از این واحدهای پلاسمای ایرانی منجر به کاهش آلام بیماران، حفظ شرایط اپیدمیولوژیک بیماریها در کشور و همچنین کاهش هزینه های درمانی شود.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

 


١٢:٤٩ - يکشنبه ٣٠ بهمن ١٤٠١    /    عدد : ١٢٥٦٥٠    /    تعداد نمایش : ٣٤٦