چاپ        ارسال به دوست

شناسایی ویروس جدید در چین با نام لانگیا

کم تر از سه سال پس از کشف ویروس کووید- ۱۹، دانشمندان چینی می گویند ویروسی جدید را کشف کرده اند که احتمال دارد برای انسان کشنده باشد.تا به حال بنظر نمی رسد که ویروس لانگیا هنیپا (Langya Henipavirus) معروف به لانگیا (Langya) به اندازه کووید کشنده باشد یا به همان سرعت پخش شود. بر اساس داده های مرکز کنترل بیماری های تایوان سی دی سی (CDC)، با اینکه این ویروس تا به حال ۳۵ نفر را آلوده کرده، هیچ کس بطور جدّي بیمار نشده یا فوت نکرده است.

ویروس کجا کشف شد؟

این ویروس در استان های شاندونگ و هنان چین شناسایی شد. نخستین اشاره به این ویروس جدید، هفته گذشته در مطالعه ای با عنوان «ویروس هنیپای زئونوز (بیماری های مشترک حیوانات و انسان) در بیماران تب دار در چین» در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد و شامل داده های مربوط به بیماری ها در چین بود. ۱۲ پژوهشگر مختلف مستقر در چین، سنگاپور و استرالیا در این مقاله مشارکت داشتند.

نشانه های این ویروس چیست؟

بیشتر بیماران مبتلا به این ویروس طیفی از نشانه های شبه آنفلوانزا از جمله تب، خستگی (Fatigue)، سرفه، سردرد، درد عضلانی، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ را دارند. خستگی شایع ترین نشانه بود؛ اگرچه این ویروس با کاهش تعداد گلبول های سفید خون در بیماران آلوده و همچنین نارسایی کبد و کاهش عملکرد کلیه مرتبط است.  از ۳۵ نفری که مشخص شد به این ویروس مبتلا شده اند، ۹ نفر فاقد علامت بودند.

ویروس چگونه پخش می شود؟

دانشمندان بر این باورند که این ویروس زئونوز [بیماری مشترک انسان و جانوران] است و از حیوانات به انسان منتقل می شود. آزمایش حشره خوار [نوعی موش کورShrew- ] برای این ویروس مثبت و در بالاترین سطح بود؛ در حالی که در سگ ها و بزها، به میزان پائین تری مثبت بود.تایپه تایمز گزارش داد که این ویروس هنوز از انسان به انسان سرایت نکرده است؛ اگرچه مقام های مرکز کنترل بیماری های تایوان هشدار دادند که در صورت شیوع این بیماری، این گزارش امکان دارد تغییر کند. پژوهشگران هنوز برای شناسایی بهتر منشا این ویروس و چگونگی انتشار آن در حال کارند؛ اگر چه در حال حاضر، اعتقاد بر این است که بین افرادی که به ویروس مبتلا شده اند، هیچ سابقه تماس مشترکی وجود ندارد و آن ها افراد نزدیک مانند اعضای خانواده را آلوده نکرده اند.

چوانگ جن- هسیانگ، معاون مدیر مرکز کنترل بیماری های تایوان، روز یکشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که این مرکز در حال کار برای ایجاد یک آزمایش اسید نوکلئیک برای بررسی و تعیین توالی این ویروس است و با شورای کشاورزی چین هم همکاري می کند تا مشخص شود آیا ویروس های دیگری هم در گونه های بومی استان های شاندونگ و هنان پیدا میشوند یا نه.

به نظر میرسد ظهور ویروس جدیدی در [گروه] ویروس هنیپا دلیل نگرانی در مورد پرونده دو ویروس هنیپای دیگر به نام های هندرا(Hendra) و نیپا(Nipah) باشد که هر دو میتوانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و میزان مرگ ومیر هر دو بالا است. برای اسب ها یک واکسن هندرا وجود دارد اما برای انسان هیچ واکسنی علیه هیچ یک از ویروس های هنیپا وجود ندارد. این ویروس ها از خانواده ویروس های تک رشته ای آر ان ای( RNA)  پارامیکسوویرید(Paramyxoviridae)  محسوب می شوند.

 


٠٩:٠٥ - شنبه ٢٢ مرداد ١٤٠١    /    عدد : ١١٩٥٥٧    /    تعداد نمایش : ٧٢٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




Copyright © 2013 CTERC.SBMU.AC.IR Allright Reserved
Powered By NRITLD IT Department