جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

کنگره تازه های علمی باروری و ناباروری برگزار شد /ناباروري در زوجين ٥٠ در ٥٠ است

 نهمین کنگره مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری با عنوان تازه های علمی باروری و ناباروری و اولین کنگره ناباروری مردان، 26 تا 28 آبان ماه  با حضور جمعی از سخنرانان مدعو داخلی و خارجی در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

 دکتر محمد آقاجانی در اولین کنگره بین المللی ناباروری مردان با عنوان این مطلب که توجه به باروری ریشه در پایداری خانواده دارد، نیاز به باروری را در بحث سلامت روحی و جسمی افراد نیز موثر دانست و افزود: در حوزه درمان در کنار معاونت بهداشت دو برنامه مهم را در زمینه باروری اجرا کردیم.

معاون وزیر بهداشت، ادامه داد: یک کار بحث زایمان طبیعی بود، زیرا انجام سزارین بی دلیل سلامت باروری را به خطر می اندازد.

وی افزود: با چند برنامه زایمان طبیعی را ترویج و آن را رایگان کردیم.

دکتر آقاجانی با اعلام اینکه تا کنون و در قالب طرح تحول سلامت یک میلیون و ۲۰۰هزار زایمان طبیعی داشته ایم، گفت: رشد سرعت سزارین نزدیک به ۷درصد در مقایسه با زایمان طبیعی کاهش یافته است.

پوشش بالای 90 درصد زایمان ایمن

دکترعلی اکبر سیاری نیز در این مراسم اظهار داشت: نرخ باروری کلی اگر در یک کشور 2.1 یعنی حد جایگزینی باشد جمعیت آن کشور متعادل است و در شرایطی که از 2.1 بیشتر باشد جمعیت آن کشور رو به افزایش است و اگر کمتر از 2.1 باشد رو به کاهش است.

دکتر سیاری افزود: از سال 59 تا 66 این نرخ در ایران 6.7 بود که در دهه های 60 تا 70 رو به کاهش نهاد ، در دهه 80 به زیر 1.8 رسید، ولی در حال حاضر با سیاست های جمعیتی و برنامه های بهداشتی متوقف شده و رو به افزایش نهاده است.

معاون وزیر بهداشت با اعلام این که در سال 92 یک میلیون و 471 هزار نفر در کشور متولد شدند، اظهار کرد: یکی از چالش ها افزایش سن ازدواج است. در حالی که 70 درصد تحقق نرخ حد جایگزینی به تشکیل خانواده بستگی دارد.

دکتر سیاری گفت: سیاست های تحکیم بنیان خانواده در وزارت بهداشت در این خصوص در حال انجام است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: میانگین فاصله بین اولین فرزند تا ازدواج 3.5 سال است و بین فرزند اول تا دوم 5.4 سال است که باید این روند کاهش یابد.

وی جمعیت جوان کشور را 25 درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون سالانه یک میلیون و 570 هزار نفر موالید داریم و برنامه گسترده آموزش در زمینه بهداشت باروری و فرزندآوری در کشور در حال اجراست.

دکتر سیاری با اشاره به پوشش بالای 90 درصد زایمان ایمن، افزود: برنامه کاهش مرگ نابهنگام در مادران، کودکان، میانسالان و سالمندان یکی از برنامه های اصلی وزارت بهداشت است.

وی فراهم بودن دسترسی مردم به خدمات بهداشتی، درمانی و بهره مندی آنان از این خدمات و حفاظت مالی از آنها در طرح تحول بهداشت را برنامه های دیگر وزارت بهداشت دانست و گفت: سه بند از سیاست های کلی جمعیت به حوزه بهداشت مرتبط است و هیچ وزارتخانه ای به اندازه وزارت بهداشت برای تحقق این سیاست ها فعالیت نداشته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که 50 درصد از آنان مردان هستند.

نرخ رشد جمعیت ایران به 1.4 درصد رسیده است

دکتر علی اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم گفت: با توجه به سیاست های جمعیتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و تلاش های صورت گرفته در وزارت بهداشت، نرخ رشد جمعیت ایران درحال حاضر به 1.4 درصد جمعیت کل کشور افزایش یافته است.

دکتر پیوندی اظهار کرد: در سال گذشته نرخ رشد جمعیت کشور 1.3 و نرخ باروری کل 1.8 و در حال کاهش بود

وی با بیان اینکه 25 درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند، افزود: باید زیرساخت های افزایش جمعیتی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

دکتر پیوندی ادامه داد: سلامت مردان و مساله باروری آنان یکی از شاخص های مهم سلامت کشورها به شمار می رود که عدم توجه به آن عواقب سنگینی برای خانواده ها و جامعه به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: 80 میلیون زوج در کل دنیا نابارور هستند که بیشتر آنها به دلیل هزینه های بالای درمانی، اقدامات درمانی را انجام نمی دهند. به طور کلی میزان ناباروری در دنیا 50 درصد افزایش یافته است به طوری که شیوع ناباروری 10 تا 18 درصد جمعیت جهان را درگیر کرده و در ایران نیز همین آمار وجود دارد.

دکتر پیوندی اظهار کرد: 40 درصد علت ناباروری ها مربوط به زنان، 40 درصد مربوط به مردان و 20 درصد بین زن و مرد مشترک است و اگر سازمان های بیمه گر هزینه های درمانی زوجین نابارور را به درستی پوشش دهند، بسیاری از مشکلات آنها برطرف خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از برخی هجمه ها به جامعه پزشکی انتقاد کرد و گفت: در سال های گذشته هجمه های سنگینی به نظام سلامت وارد شده است که شامل همه رشته های پزشکی می شود و برخی از آنها سازمان یافته بودند به طوری که نظام سلامت و جامعه پزشکی را هدف قرار داده بود.

دکترپیوندی افزود: این هجمه ها هزینه سنگینی را بر جامعه پزشکی کشور تحمیل کرد که باید با همکاری و کمک یکدیگر این هجمه ها را برطرف کنیم.

وی به طلب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بیمه ها اشاره کرد و گفت: پرداختی بیمه ها بسیار اسفناک است دانشگاه شهید بهشتی پنج هزار و 500 میلیارد ریال از بیمه ها طلب دارد و بیمه ها باید هرچه زودتر این مبلغ را پرداخت کنند تا این دانشگاه بتواند بدهی های خود  در بخش دارو و خدمات را پرداخت کند.

دکتر پیوندی همچنین از اظهارنظر غیرکارشناسانه برخی افراد در حوزه مسایل پزشکی انتقاد کرد و افزود: برخی رسانه ها اظهارنظر برخی افراد غیرکارشناس را در مورد جامعه پزشکی مبنی بر خدمت ناصادقانه و قصور پزشکی منتشر می کنند که این مساله ابتدا به مردم و نظام سلامت کشور و سپس به جامعه پزشکی آسیب وارد می کند.

90 درصد ناباروری ها قابل درمان هستند

رییس نهمین کنگره تازه های باروری و ناباروری و اولین کنگره ناباروری مردان گفت : بیش از 90 درصد ناباروری ها قابل درمان هستند، یکسری در مراحل اولیه بدون دارو بوده و مقداری با داروهای ساده و گروهی دیگر با جراحی و نهایتا حدود 30 درصد آنها با روش های ARTقابل درمان هستند.

دکتر سیدجلال حسینی افزود: کنگره باروری و ناباروری به مدت 9 سال است با موضوعات بهداشت باروری برگزار می شود و موضوع بسیار مهمی است که به جمعیت کشور متصل است.

رییس مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بهداشت باروری از یک طرف دیگر هم به فرزند سالم خانواده سالم وصل است و امسال به دلیل پراهمیت بودن، به دو مبحث جمعیت و جمعیت سالم پرداخته ایم .

این فلوشیپ تخصصی ارولوژی ترمیمی تاکید کرد: علت اینکه امسال به مبحث جمعیت ناباروی مردان پرداخته ایم این است که بحث باروری جزء سیاست های کشوری قرار گرفته و از دیدگاه های مختلف مردمی، علمی و اجتماعی مطرح است.

دکترحسینی بیان کرد: متاسفانه در کشور ما هنوز یک نگاه سنتی وجود دارد و همیشه تقصیر ناباروری برگردن خانم ها انداخته می شود در صورتی که ناباروری در زوجین 50 در 50 است و ما باید این نگرش به سمت خانم ها را اصلاح کنیم .

وی با اشاره به محور اصلی کنگره نهم؛( بحث ناباروری مردان)  گفت: در بخش جمعیت نیز سعی کرده ایم از صاحب نظران کشورهای همسایه دعوت به حضور کنیم .

دکتر حسینی گفت: بیماری های سیستمیک مانند دیابت، نکوس، رماتیسم و... نقش بسیار مهمی در ناباروری مردان دارند .

وی گفت: یکی دیگر از بحث های مهم در این همایش ملاحظات اخلاقی-اجتماعی است که زوج نابارور بخصوص مرد نابارور چه دیدگاهی به ناباروری دارد و ما باید به چه افرادی اجازه دهیم که برای فرزنداوری اقدام کنند؛ همچنین موضوع حاملگی هایی مطرح می شود که منجر به سقط جنین می شود و این که نقش آقایان در این میان چیست.

وضعیت بهداشت روان و میزان بالای ابتلا به افسردگی به دلایل مختلف مانند فشارهای اقتصادی در مردان بیشتر است

معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در این همایش به مغفول ماندن سلامت مردان اشاره کرد و گفت: اگرچه در کشورهای جهان سوم هنوز هم سلامت زنان به خوبی مورد توجه قرار نمی گیرد، اما سلامت مردان به شدت مورد غفلت واقع شده است.

به گفته دکتر سعید نمکی، همواره زنان محور سلامت در جوامع متعدد بودند که البته این مساله صحیح است اما این روند سبب بی توجهی به سلامت مردان شده که با توجه به مشکلاتی که این مساله ایجاد کرده است باید نگرش ها تغییر یابد.

دکترنمکی به برخی چالش های موجود در نظام سلامت در حوزه سلامت مردان در کشورهای جهان سوم اشاره کرد و گفت: مردان به عنوان نان آوران خانواده همواره کارهای زمخت و سختی را متقبل می شوند و به دلیل شرایط نادرست کاری دچار بیماری های ناشی از کار می شوند و همین مساله در کنار چالش های اقتصادی جامعه مردان را تهدید می کند.

وی ادامه داد: مصرف سیگار و اعتیاد به مواد مخدر نیز چالش دیگر حوزه سلامت مردان است که گرچه گرایش زنان به مصرف این مواد اخیرا زیاد شده است اما هنوز این مردان هستند که بیشترین میزان مصرف مواددخانی را دارند.

دکتر نمکی اظهار کرد: همچنین بیماری ایدز به دلیل روابط نامتعارف جنسی، افزایش سرطان ها به ویژه سرطان ریه و پروستات و بروز عوارض بیماری های غیرواگیر مانند دیابت از دیگر چالش های حوزه سلامت مردان به شمار می روند.

وی ادامه داد: مردان دیرتر برای درمان مراجعه می کنند و معاینات دوره ای پزشکی را انجام نمی دهند، وضعیت بهداشت روان و میزان بالای ابتلا به افسردگی به دلایل مختلف مانند فشارهای اقتصادی در مردان بیشتر است و آنها بیشتر از زنان دچار پیری زودرس و عوارض ناشی از آن می شوند.

دکتر نمکی ناتوانی های جنسی و ناباروری مردان را نیز از دیگر عوامل و چالش های حوزه سلامت مردان در کشورهای جهان سوم ازجمله ایران عنوان کرد که نیاز به توجه بیشتر مسئولان دارد.

 


١٣:١٧ - شنبه ٢٩ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٩٠٤١    /    تعداد نمایش : ٦٠٤٤


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.