چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

مصادف با روز جهانی COPDبرگزار شد:

اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی" برگزار شد/بیماری مزمن ریوی تا 2020 سومین عامل مرگ و میر جهان خواهدبود

 اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی"  مصادف با روز جهانی COPD، 26 و 27 آبان ماه در سالن همایش امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

این سمپوزیوم که با محوریت آخرین رهیافت های درمانی، پاتولوژی و پاتوفیزیولوژی بیماریهای ریوی به خصوصCOPD، داروهای جدید، روش های جدید کاهش حجم ریه با حضور جمعی از اساتید مطرح داخل و خارج از کشور در حوزه بیماریهای مزمن انسدادی ریه و مباحثی در خصوص Smokingو COPD  و ... برگزار شد.

دکتر اسماعیل مرتاض رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری در حاشيه اولین روز برگزاري اولین سمپوزیوم " بیماریهای مزمن انسدادی ریوی و آخرین رویکردهای درمانی"درباره بیماریبیماریهای مزمن انسدادی ریویگفت:براساس تخمین سازمان جهانی بهداشت، بیماری های مزمن انسدادی ریوی تا سال 2020 میلادی به سومین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل خواهد شد.

دکتر مرتاض اظهار داشت:آمارهایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است نشان می دهد که سه میلیون نفر در سال 2015 جان خود را در سراسر دنیا براثر بیماری مزمن انسداد ریوی از دست داده اند و در کشورهایی که مصرف سیگار و قلیان آنها روبه افزایش است این بیماری روند صعودی خواهد یافت.

 این متخصص ایمونولوژی درباره بیماری مزمن انسدادی ریوی تصریح کرد: در این بیماری بر اثر افزایش ترشحات موکوزی دستگاه تنفسی، انسدادهایی در مجاری هوایی ایجاد می شود یا اینکه آلوئول های (کیسه های هوایی) ریوی در اثر افزایش تولید الستاز نوتروفیلی، دچار پارگی شده و ساختمانشان را از دست می دهند که در نتیجه آن، ریه ها کارکرد و عملکرد خود را از دست خواهند داد و اکسیژن نمی تواند تبادل شود.

 دبیر اجرایی این سمپوزیوم علمی درباره عوامل بروز بیماری مزمن انسدادی ریوی گفت: این بیماری اغلب در افراد بالای 50 سال دیده می شود و عامل اصلی آن مصرفتنباکو چه به صورت سیگار و چه به صورت قلیان می باشد. وی نقش وراثت در ایجاد بیماری مزمن انسدادی ریوی را 5 تا 6 درصد عنوان داشت و افزود: هوای آلوده از عوامل تشدید بیماری مزمن انسدادی ریوی است زیرا با کاهش اکسیژن رسانی، موجب تخریب بیشتر بافت ریوی و مجاری هوایی می شود و برای افراد، مضر خواهد بود.

 وی مهم ترین عامل بازدارنده بیماری مزمن انسداد ریوی را ترک سیگار دانست و تصریح کرد:افرادی که به طور مداوم در معرض دود افراد سیگاری هستند نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند چرا که دود سیگار برای افراد غیرسیگاری، ضرر بیشتری خواهد داشت.

 رئیس آزمایشگاه فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی گفت: متاسفانه بیماران زیادی هستند که دیر به پزشک مراجعه می کند و یا بیماری آنها تشخیص داده نمی شود و روند درمان را طی نمی کنند و هر روز، ضایعات ریوی در آنها بیشتر می شود تا به مرحله ای می رسد که ریه ها عملکرد خود را از دست می دهند و باید پیوند ریه برای این افراد انجام شود.

 وی خاطرنشان کرد: برای بیماران دچار انسداد ریه تزریق دو واکسن آنفولانزا و پنوموکوک ضروری است چون سیستم ایمنی این افراد ضعیف شده و بهتر است در زمان مناسب واکسیناسیون شود.

 همچنین دکتر عابدینی فوق تخصص ریهدر حاشیه این سمپوزیومدر خصوص روز جهانی COPDگفت: 16 نوامبر مصادف با 26 آبان در سراسر جهان به عنوان روز COPDدر نظر گرفته می شود که به همین منظور بیمارستان دکتر مسیح دانشوری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برنامه های علمی در جهت تشخیص، پاتولوژی و درمان های جدید COPDبرگزار کرده است.

این فوق تخصص ریه عنوان داشت: در حال حاضر حدود 200 میلیون فرد مبتلا به COPDدر سراسر جهان زندگی می کنند و متاسفانه این بیماری جزء علل اصلی مرگ در جامعه امروز می باشد و سالانه 3 میلیون نفر در سال به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: متاسفانه با وجود افزایش جمعیت سیگاری و آلودگی شهرها جمعیت این بیماری رو به افزایش است.

دکتر عابدینی در تعریف این بیماری گفت: COPDیا "Chronic obstructive pulmonary disease"  به گروهی از بیماری های انسدادی ریه گفته می شود که تخلیه هوا از ریه سخت می شود زیرا راه های هوایی تنگ شده است، علایم این بیماری به صورت تنگی نفس، کوتاهی نفس، سرفه و خلط مداوم می باشد و افراد مبتلا در معرض بروز بیماری های قلبی، پوکی استخوان، عفونت تنفسی، دیابت، اختلالات اضطرابی، افسردگی و سرطان ریه هستند.

این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تشخص و درمان این بیماری تصریح کرد: پس از تشخیص به موقع و درست این بیماری، بیمار باید تحت نظر پزشک از درمان های دارویی، قطع سیگار و مصرف اکسیژن در مواقع لزوم استفاده کند و  در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود به تخریب و از دست رفتن ریه منجر می شود که پس از آن از پیوند ریه و یا تزریق سلول های بنیادی کمک گرفته می شود.

دکتر عابدینی مهم تر از درمان و پیشگیری را شناخت عوامل خطر دانست و افزود: استفاده از سوخت های نامناسب در منازل، آلودگی های محیط کار، آلودگی  هوا و از بین بردن منابع طبیعی و مصرف سیگار و قلیان باید به طور اساسی مورد توجه قرار گیرند.

در عابدینی در خاتمه اظهار داشت: امیدواریم با توجه به روز جهانی COPD، این شعار را که COPDقابل پیشگیری و درمان است در ذهن داشته باشیم و به کنترل عوامل خطر و درمان به موقع بپردازیم.

خبرنگار: نسرین امینیان


١١:٢٢ - شنبه ٢٩ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٩٠٢١    /    تعداد نمایش : ٦٣٣٩


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.