شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

افتتاح طرح ملی پایش آلاینده‏ها و تقلبات در مواد غذایی و مرکز جامع غربالگری بیماری های متابولیک نوزادان-1/دکتر پیوندی: طرح ملی پایش آلاینده‏ها و تقلبات در مواد غذایی نمونه کم نظیری از همکارهای بین بخشی و بین المللی است

 دکتر پیوندی روز دوشنبه، 24 آبان ماه در مراسم افتتاح دو طرح کلان ملی در حوزه سلامت که در دانشگاه شهید بهشتی صورت گرفت، مهمترین راهبرد دانشگاههای علوم پزشکی برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی را سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فن آوری، توسعه اقتصاد دانش بنیان و نیز سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری از بروز بیماری ها دانست.

در این مراسم که با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فن‏آوری رییس جمهور، دکتر هاشمی وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر دیناروند معان وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، تعدادی از معاونین وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری، اعضای هیات رییسه دانشگاه  و جمعی از مسوولان برگزار شد، دکتر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مختصات کلی پروژهایی که در دانشکده داروسازی رونمایی شد را؛ سرمایه گذاری، برای افزایش توانمندی کشور در حوزه دانش و فن آوری متناسب با نیازهای جامعه و در جهت ارتقای سلامت هم میهنان و همچنین پیشگیری از بروز بیماری ها ذکر کرد.

دکتر پیوندی ضمن تشریح پروژه فاز تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلاینده‏ها و تقلبات در مواد غذایی و با اشاره به اسناد بالادستی به ویژه تاکیدات ویژه و سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر اهمیت سلامت و امنیت غذا اظهار داشت: طی سالهای اخیر در سطح جامعه نگرانی های زیادی درخصوص وجود آلاینده ها در مواد غذایی و اطمینان از تضمین سلامت مواد غذایی ایجاد شده است بنابراین متخصصان دانشگاه که در امر سنجش آلاینده ها پیشرو بوده اند به منظور ارتقای دانش فنی لازم برای راه اندازی و بهره برداری از تجهیزات و فن آوری پیشرفته و روزآمد جهت سنجش دقیق آلایندهها بر اساس معیارهای علمی اقدام کردند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای نیل به این مهم به صورت هوشمندانه و فعالانه نسبت به همکاری های بین المللی مؤثر به ویژه در فضای پسابرجام با هدف انتقال دانش و فن آوری پیشرفته اقدام کرد. در این راستا تا به حال دو تفاهم نامه با انستیتو سلامت غذای دانشگاه واخنینگن هلند(RIKILT) و آژانس بهداشت و سلامت غذای اتریش(AGES) به امضا رسیده و تفاهم نامه دیگری نیز در آذر ماه سالجاری با اداره ملی زنجیره سلامت غذا و آزمایشگاه مرجع کنترل مواد غذایی مجارستان(NEBIH) در تهران به امضا خواهد رسید.

رییس دانشگاه راه اندازی مرکز تحقیقات سلامت غذا و طرح ملی پایش آلاینده‏ها و تقلبات در مواد غذایی را نمونه کم نظیری از همکاری بین بخشی دانست که با حمایت و مشارکت چند نهاد از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو به مرحله اجرا درآمده است.

وی رونمایی از پروژه های مذکور را نمونه مطلوبی از اهتمام دانشگاهیان به منظوررفع نیازهای مردم و جامعه، گرایش به رویکرد علمی برای پایان دادن به حاشیه سازی ها و تضمین سلامت مردم و همچنین امنیت روانی جامعه ذکر کرد.

دکتر پیوندی کمک مؤثر دانشگاه برای ارتقای استانداردها و نظارت و پایش بر زنجیره تولید مواد غذایی به نهادهای مسوول، سنجش آلاینده ها و رعایت استانداردها در کشور با دقت بالا پیش از تولید، تضمین عرضه محصولات صنایع غذایی اعم از تولید داخل یا وارداتی، تامین شفافیت و امنیت روانی جامعه در حوزه سلامت غذا و کنترل روند روزافزون بیماری های ناشی از آلاینده های غذایی  به ویژه سرطان ها را ازجمله دستاوردهای پروژه تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلاینده‏ها و تقلبات در مواد غذایی دانست.

رونمایی از طرح راه اندازی مرکزغربالگری بیماری های متابولیک نوزادان بخش دیگری از سخنان رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را به خود اختصاص داد.

بنا به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به طور متوسط از هر 4000 تولد زنده در دنیا یک مورد ابتلا به بیماری های متابولیک مادرزادی وجود دارد که خطر مرگ و میر و عوارض و معلولیت های جبران ناپذیر همچون عقب ماندگی ذهنی را در پی داردو این در حالیست که در صورت تشخیص زودهنگام بیماری های متابولیک نوزادان می توان با اقدامات ساده همچون تنظیم رژیم غذایی تا 90 درصد از بروز مرگ و میر و یا معلولیت وعوارض جبران ناپذیر جلوگیری کرد.

وی افزود: با همت متخصصان دانشگاه در قالب یک شرکت دانش بنیان، دانش فنی مورد نیاز برای راه اندازی و بهره برداری از فن اوری پیشرفته طیف سنجی جرمی متوالی برای سنجش همزمان بیومارکرهای 34 بیماری متابولیک تنها با بررسی یک قطره خون نوزاد تامین می شود.

دکتر پیوندی ادامه داد: با اجرای این غربالگری در بیمارستان های دانشگاه به صورت پایلوت، بررسی‏های جامع تر در خصوص شیوع بیماری های متابولیک در کشور و ضرورت فراگیر شدن این غربالگری در سطح کشور امکان پذیر خواهد شد.

دکتر علی اصغر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سرمایه‏گذاری در حوزه پژوهش و نوآوری و فناوری را ضامن استقلال و امنیت و توسعه ایران اسلامی دانست و گفت: دانشگاهها، مهمترین مراکز پژوهش و نوآوری به شمار می‏آیند بنابراین دانشگاه منهای پژوهش را نمی‏توان دانشگاه نامید و پژوهشی که به سفارش بخش خدمات، تولید یا صنعت برای پاسخ به یک سؤال یا رفع یک نیاز در این حوزه‏ها صورت نگیرد را هم نمی‏توان پژوهش به شمار‏ آورد؛ اینجاست که اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت و اهمیت رهبری پژوهش خودنمایی می‏کند.

وی مجتمع نیایش را نمونه‏ای از یک مجموعه دانشگاهی طراحی شده با رویکرد اقتصاد دانش‏بنیان دانست و گفت: در این مجتمع، هم‏جواری ساختارهای آموزشی و پژوهشی (شامل گروه‏های آموزشی و مراکز تحقیقاتی) با زیرساخت‏های تجهیزات و فن‏آوری (همچون آزمایشگاه جامع و شرکت های دانش بنیان)، بسترساز ارتباط مؤثر دانشگاه با صنعت شده است.

دکتر پیوندی ضمن اشاره به تجمیع 11 مرکز تحقیقاتی در قالب پژوهشکده بیماری های اطفال در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی لزوم اهتمام دانشگاه را بر تجمیع، تقویت و هماهنگی مراکز رشد  و هدایت آنان به سمت مطالعات کلان با هدف تولید محصول یا خدمت یادآورشد.

افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان دانشگاه، اخذ مجوز راه اندازی مراکز رشد جدید؛ شامل مرکز رشد فناوری طب بازساختی و سلولهای بنیادی، مرکز رشد فناوریهای نوین دندانپزشکی و مرکز رشد تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی، تحقق راهبردهای ارتقای فرهنگ همکاری‏های پژوهشی و ماموریت محور کردن ساختارهای پژوهشی، طراحی مدل شبکه‏های تحقیقاتی با عنوان شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول های بنیادی و ... بخش دیگری از سخنان ریاست دانشگاه را به خود اختصاص داد.

دکتر پیوندی ضمن اشاره به محدودیت اعتبارات و منابع، برلزوم پرهیز از اقدامات تکراری و پراکنده، اولویت‏ بندی نیازهای دانشگاه، طراحی ماموریت‏های بلندمدت پژوهشی و جهت‏گیری فعالیت‏های اعضای گروههای آموزشی یا مراکز پژوهشی در راستای همان ماموریت‏ها تاکیدکرد.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با تداوم این حمایت‏ها، در آینده خیلی نزدیک فازهای بعدی این پروژه ها هم به بهره برداری برسد تا در نهایت گام های مؤثری در جهت ارتقای سلامت هم میهنان برداشته شود.


١٧:٠٠ - دوشنبه ٢٤ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٨٨٤٥    /    تعداد نمایش : ٥٣٥٢


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.