پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

گفتگو با دکتر افشین منیری به مناسبت روز جهانی پنومونی/ذات الریه (پنومونی)اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیا

 بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای پنوموکوکی اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیاست و سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر 5 سال بر اثر ابتلا به بیماریهای پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند. از این رو سازمان بهداشت جهانی و یونیسف 12 نوامبر مصادف با 21 آبان ماه را به عنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری کرده اند. به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری مصاحبه ای با دکتر افشین منیری متخصص بیماریهای عفونی و استادیار بخش عفونی این مرکز داشته که خلاصه ای از آن را می خوانید.

دکتر افشین منیری در تعریف بیماری پنومونی گفت: عفونت دستگاه تنفس به دستگاه تنفسی فوقانی (سینوس ها، حلق، حنجره و ...) و دستگاه تنفسی تحتانی (پنومونی) تقسیم بندی می­شود و عفونت بافت پارانشیمال ریه که توسط عوامل میکروبیمختلف ایجاد می­شود را پنومونی می نامند.

این متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: این بیماری از نظر تقسیم بندی به دو شاخه اصلی پنومونی اکتسابی از جامعه ((CAPو پنومونی اکتسابی از بیمارستان (HAP)تقسیم می شود و  اهمیت پنومونی های بیمارستانی، جرم های مقاوم به آنتی بیوتیک مختلف است. وی افزود: این بیماری در فصول سرد سال ( اواخر پاییز  تا اوایل بهار) بیشترین شیوع را دارد.

استادیار بخش عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری درباره اهمیت این بیماری بیان کرد: با توجه به شیوع، این بیماری رتبه ششم کشندگی بیماری ها (اولین در بین بیماریهای عفونی) را دارد و در صورت عدم تشخیص به موقع ، کشندگی آن به 40-1 درصد خواهد رسید بنابراین از اهمیت بسزایی برخوردار است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:طیف وسیعی از افراد مستعد این بیماری می باشند که معمولا در آقایان بیشتر از خانم ها و در شرایط خاصی نظیر سن زیر 5 سال و بالای 60 سال، سیگاری ها، افراد با نقص ایمنی به هر دلیلی، افراد مبتلا به سرطان، افراد دیابتی و افرادی که دارای بیماری های زمینه­ای قلبی - ریوی می باشند ریسک ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

دکتر منیری در خصوص عوامل ایجاد این بیماری تصریح کرد: عوامل مختلف باکتریایی، قارچی ، ویروسی و انگلها باعث ایجاد این بیماری می شوند و ارگانیسم  استرپ پنومونیه شایع ترین عامل ایجادی پنومونی است و سایر عوامل در شرایط خاص جغرافیایی، شغلی، سنی ، سطح ایمنی و... مطرح خواهند بود.

 وی تصریح کرد: از آنجایی که ویروسها به خصوص آنفولانزادر فصول سرد سال  از عوامل مستعد کننده به پنومونی می باشند ، لازم است بیماران به دنبال شروع علایم شبه سرماخوردگی و یا بروز علائمی نظیرسرفه،  خلط، تب، لرز، درد قفسه سینه، در مواردی تنگی نفس و ... باشند و با مراجعه به پزشک ، بررسی (شامل: شرح حال، معاینه و در صورت نیاز عکس قفسه سینه و آزمایش های تشخیصی) شده و به تناسب بیماری زمینه ای و شدت درگیری ریوی ، به صورت سرپایی یا بستری درمان آنتی بیوتیکی مناسب آغاز گردد و باتشخیص زودهنگام و درمان این بیماری تا حدود زیادی از عوارض و کشندگی بیمار جلوگیری خواهد شد. لازم به ذکر است استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیکها در بیماری های عفونی ضمن ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی ، طول مدت بیماری را افزایش می­دهد که تبعات بهداشتی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.

دکتر منیری در خاتمه خاطر نشان کرد: همان طور که گفته شد براساس نوع جرم بایستی آنتی بیوتیک مناسب توسط پزشک معالج با درنظر گرفتن سن، محل زندگی، بیماری زمینه ای، سابقه مصرف دارو و مسافرت ...آغاز گردد و جهت جلوگیری از بیماری باید افراد مستعد واکسن آنفلونزا و پنوموکوک را دریافت نمایند.

شایان ذکر است ، پرسنل بهداشتی- درمانی، خانم های حامله، افراد مبتلا به بیماری های قلبی- ریوی و دیابتی ها و بیمارانی که نقص ایمنی دارند بایستی واکسن آنفلونزا را سالانه تزریق نمایند و تزریق واکسن پنوموکوک در افراد خاص مانند افرادی فاقد طحال ، افرادی که پیوند عضو شده اند و ... توصیه می شود.

 خبرنگار: نسرین امینیان

 


١٠:٠٤ - يکشنبه ٢٣ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٨٧٣٤    /    تعداد نمایش : ٥١٧٨


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.