پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

نشست مدیران گروه های بالینی با رییس دانشگاه برگزار شد/توصیه های مهم رییس دانشگاه برای توجه همزمان به آموزش، پژوهش و درمان در گروههای آموزشی

 نشست مدیران گروه های بالینی با رییس دانشگاه شنبه 15 آبان ماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد.

در این نشست که با حضور دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه، دکتر نقیب زاده معاون امور بین الملل دانشگاه، دکترجرجانی رئیس دانشکده پزشکی و معاونان دانشکده پزشکی برگزار شد، دکتر پیوندی رییس دانشگاه ضمن قدردانی از مدیران گروه بالینی گذشته به سبب زحمات بی دریغ شان در رساندن گروه به جایگاه فعلی، چرخش مدیران گروه را فرصتی برای شکوفایی استعدادها و توانمندی های نهفته و راهی برای ارتقای بیش از پیش گروه ها دانست.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه تغییرات مدیران گروه می تواند تحول و انگیزه بیشتری برای فعالیت ایجاد کند اظهار داشت: ارتباط میان مدیران گروه و مسئولان دانشگاه ارتباط و تعاملی دوطرفه است همانطور که مسئولان دانشگاه اختیارات و اعتماد بسیاری برای مدیران گروه قائل هستند انتظار دارند تا مدیران گروه نیز تمامی تلاش خود را در راستای بهبود وضعیت و شرایط گروه انجام دهند، مسئولیت تمامی فعالیت های انجام شده در گروه را بپذیرند، کلیه امور زیر نظر آنها انجام پذیرد و در مقابل هرعملی پاسخگو باشند.

دکتر پیوندی درخصوص جذب نیرو در سال 95 اظهار داشت: امسال توانستیم تعداد قابل قبولی از رزیدنت ها را از طریق فراخوان در گروه های پایه و بالینی جذب کنیم تا بتوانند با توانمندی های علمی، آموزشی و اخلاقی خود برخی از نواقص و کمبودهای گروه ها را رفع نمایند.

وی افزود: روسای بخش ها و مدیران گروه از هر نظر باید با یکدیگر هماهنگ باشند و مدیران گروه باید نقش اصلی را در انتخاب روسای بخش ها داشته باشند و هماهنگی، همدلی و تفکیک وظایف میان روسای بیمارستان ها و مدیران گروه وجود داشته باشد.

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه مدیران گروه بایستی در درمان بیماران به خصوص در بیمارستانهای خارج از تهران کمک رسانی و از اعضای هیئت علمی در این بیمارستانها بهره جویند بیان داشت: تک قطبی بودن، آفت سیستم نظام سلامت است، با توجه به اینکه نیروهای توانمند و خلاق زیادی در سطح دانشگاه وجود دارد برای شکوفایی این خلاقیت ها، با رعایت اخلاق حرفه ای و تعامل با یکدیگر بایستی همه جوانب آموزشی، پژوهشی و درمانی را باهم ببینیم.

وی افزود: حرکت طوفانی ما در دانشگاه در قدم های بعد باید در زمینه CPCها، مورنینگ ریپرت ها، جنرال کلاب ها و توجه ویژه به شرکت فعال دانشجویان و رزیدنت ها در آنها باشد زیرا به جز انگیزه ای که برای دستیاران ایجاد خواهد کرد، اساتید شرکت کننده نیز از آن بهره مند خواهند شد و اینها همه از ارکان آموزش بخش ها است.

دکتر پیوندی با تاکید بر استفاده از خدمات پزشکان خارج از کشور به صورت مقطعی اظهار داشت: پزشکانی که خارج از کشور حضور دارند می توانند به شکل استاد مدعو در ورک شاپ های یک هفته، دوهفته و یک ماهه دعوت شوند و از پتانسیل آنها می توان برای حل مشکلات مقطعی استفاده کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به تامین برخی تجهیزات آموزشی گروه ها و تلاش برای خرید امکانات و وسایل مورد نیاز بیان داشت: اولین حیطه وظایف اعضای هیئت علمی آموزش است ولی آموزش باید درکنار پژوهش و با آن همراه باشد برخی از اعضای هیئت علمی به هیچ عنوان فعالیت پژوهشی نداشته اند آن هم در بالین بیمار که تعداد موردها و نمونه ها آنقدر زیاد است که هرکدام از آنها می تواند یک پژوهش علمی معتبر باشد.

 وی افزود: مدیران گروه بایستی این قشر خاکستری خاموش پژوهشی را روشن و تابان کنند و با ایجاد انگیزه، اعضای هیئت علمی را به تولید محصولات پژوهشی ترغیب کنند.

همچنین تا مین کادر درمانی بیمارستانهای خارج از تهران، وجود پزشک مقیم بیهوشی در بخش ICUمراکز تابعه و تشکیل کارگروه بالینی جهت جلوگیری از سرگردانی بیماران از اولویت های معاونت درمان دانشگاه، جذب دستیاران فلو از کشورهای خارجی ، تقویت رشته های بین رشته ای به خصوص در نورولوژی، هماتولوژی و رادیوتراپی و تعامل با دانشگاه های دیگر در سطح منطقه، تشکیل جلسات رزیدنت ها با مدیران گروه و روسای بخش ها برای حل مشکلات صنفی ، شخصی ، خوابگاهی و دانشجویی، تقویت چهار بخش اصلی زنان ، اطفال، جراحی و داخلی بعنوان بخش های مادر در تمامی مراکز تابعه جهت کاهش هزینه های نظام سلامت و کمک به تعیین تکلیف سریع بیمار، توجه بیشتر به دروسی که می تواند به صورت مجازی ارائه گردد جهت صرفه جویی وقت و هزینه و نظارت بیشتر بر فعالیت های آموزشی، پژوهشی و درمانی اعضای هیئت علمی و حضور تمام وقت آنان در بیمارستانها از تاکیدات دیگر رئیس دانشگاه در این نشست بود.

در ادامه نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه ضمن تاکید بر تجمیع بخش های آموزشی و پرهیز از توسعه بخش در راستای صرفه جویی در هزینه و نیروی انسانی اظهار داشت: توجه اصلی اعضای هیئت علمی باید معطوف به آموزش باشد و درمان در مرحله بعدی است همچنین راه اندازی کمیته پشتیبان کمک شایانی را در ایجاد نظم و انضباط در موضوع جذب اعضای هیئت علمی خواهد کرد.

وی افزود: امسال با مساعدت ریاست دانشگاه روند افزایشی مناسبی را در جذب اعضای هیئت علمی در گروه های پایه و بالینی داشته ایم و در این جذب در نظر گرفتن نیاز دانشگاه و نیاز گروه بسیار مهم و اساسی است.

وی در پایان بر توجه ویژه به آموزش پزشکی عمومی، حل مشکلات و توجه به پیشنهادات درخصوص آن و همچنین شرکت فعال اعضای هیئت علمی در کنگره ها، کارگاه ها و ...  به منظور افزایش توانمندی آنها تاکید کرد.

دکتر نقیب زاده معاون امور بین الملل دانشگاه نیز درخصوص ارائه توانمندی های گروه های بالینی از طریق سایت گروه برای جذب دانشجویان خارجی در مقاطع مختلف و افزایش فعالیت های تبلیغاتی سخنانی را اظهار داشت.

دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه نیز درخصوص تامین کادر درمانی خصوصا برای بیمارستانهای خارج از تهران، لزوم وجود پزشک مقیم بیهوشی در مراکز تابعه در بخش ICU، توزیع مناسب اعضای هیئت علمی، تشکیل کارگروه بالینی پنج نفره متشکل از جراح، رادیوتراپیست، رادیولوژیست، پاتولوژیست و هماتولوژیست جهت حل مشکل بیماران در وهله اول و جلوگیری از سرگردانی آنان به مدت طولانی در بیمارستانها و تعامل و همکاری مناسب میان اورژانس و درمانگاه و بخش های بستری در اشغال تخت های بیمارستانی و توجه به اولویت اشغال تخت از سوی اورژانس بیمارستانها مطالبی راعنوان کرد.

دکتر جرجانی درخصوص بازدید ریاست دانشگاه از گروه های بالینی در سالهای گذشته، توجه به نیازها و مشکلات، ارائه راهکارها و همچنین تشکیل جلسات ادواری هیئت رئیسه دانشکده پزشکی با گروه های بالینی از ابتدای سال 95 جهت پیگیری تحقق اهداف، شناخت پیشرفت های گروه ها و آشنایی با مشکلات در حال حاضر آنها توضیحاتی را ارائه داد.

توجه به اجرای CPCها و برنامه های آموزش جمعی در بیمارستانهای آموزشی

رئیس دانشکده پزشکی درخصوص جذب اعضای هیئت علمی مورد نیاز و توانمند در گروه ها اظهار داشت: هر عضو هیئت علمی سه وظیفه آموزش، پژوهش و درمان را عهده دار است که بایستی این وظایف را به نحو احسن انجام دهد، همچنین مدیران گروه نیز باید نظارت کافی بر عملکرد اعضا داشته باشند و با درنظر گرفتن کمبودها، نیاز خود را به اعضا هیئت علمی مطرح و کلیه مرخصی ها، ماموریت ها و جابجایی ها با نظارت آنها انجام گیرد.

 وی افزود: تجمیع بخش های آموزشی و توزیع مناسب دستیاران در بخش ها، توزیع اعضای هیئت علمی دربخش های آموزشی، احکام صادر شده برای انتخاب روسای بخش ها، اجرای برنامه آموزشی پزشکی عمومی و نظارت بر عملکرد اعضای هیئت علمی در نحوه صحیح اجرای برنامه همگی باید تحت نظارت مستقیم مدیر گروه انجام پذیرد.

دکتر جرجانی در ادامه با تاکید بر جذب دانشجویان خارجی در مقاطع مختلف تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ بیان داشت: توان تخصصی و مهارت های بالینی که در گروه ها مشهود است و لازم است تا دانشجویان خارجی بیشتری جذب گروه ها شوند و این موضوع از طریق معرفی این توانمندی ها بر روی سایت گروه قابل انجام است.

وی افزود: با توجه به پتانسیل موجود در گروه ها، طراحی دوره های کوتاه مدت آموزشی برای دانشجویان خارج از کشور با مساعدت معاونت امور بین الملل دانشگاه به طور مثال در قالب عقد تفاهم نامه هایی با دانشگاه های خارج از کشور می تواند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به جایگاه شایسته در سطح منطقه برساند. همچنین امکانی فراهم شود تا دستیارانی که به علت کمبود امکانات در برخی رشته ها نیاز به استفاده از خدمات خارج از کشور را دارند از طریق این تفاهم نامه ها در دوره های کوتاه مدت به خارج از کشور اعزام شده و دوره های تخصصی را طی کنند.

رئیس دانشکده پزشکی با تاکید مجدد بر گسترش ارتباط میان گروه های پایه و بالینی بر اجرای CPCها و برنامه های آموزش جمعی در بیمارستانهای آموزشی با مشارکت مدیران گروه و تاکید و تسهیل حضور دستیاران و اعضای هیئت علمی در مراکز تاکید کرد. همچنین درج نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مقالات منتشر شده جهت ارتقاء عملکرد پژوهشی دانشگاه و تاثیر در رنکینگ دانشگاه ها را از اولویت های پژوهشی عنوان کرد.

دکتر جرجانی در انتها تشکیل کمیته پشتیبان را که مسئولیت آن رسیدگی به نواقص و مشکلات موجود در گروه ها از قبیل فرسودگی تجهیزات، کمبود امکانات، کمبود نیروی انسانی ، مسائل مالی و ... می باشد را بسیار مهم و ضروری برشمرد.

توضیح فعالیت های انجام شده و بیان مشکلات موجود توسط مدیران گروه های بالینی

در ادامه نشست هرکدام از مدیران گروه های بالینی درخصوص فعالیت های انجام گرفته در گروه و مشکلات موجود مطالبی را مطرح کردند. از اهم موضوعات مطرح شده در این نشست می توان به؛ برنامه ریزی جهت تسهیل ارتقای اعضای هیئت علمی، ساماندهی بخش ها، لزوم ارائه اختیارات لازم متناسب با انتظارات به مدیران گروه، لزوم همکاری، هماهنگی و تعامل میان مدیران گروه و روسای بخش ها، راه اندازی دوره های فلوشیپ بیهوشی در مرکز مهدیه و امام حسین(ع)، تامین تجهیزات به روز و مدرن در گروه رادیولوژی، راه اندازی سیستم پکس در کلیه مراکز تابعه در رشته رادیولوژی و کمک به پژوهش، مشکلات واگذاری آزمایشگاهها به بخش خصوصی و کاهش کیفیت ارائه خدمات درمانی و آموزشی به تبع آن، ایجاد انگیزه، ارتباط و تعامل میان رزیدنت ها، استاجرها و انترن ها، لزوم ارائه دروس آموزشی ممکن به صورت مجازی، ارائه توضیح و بازخورد از انجام یک عمل یونیک و برجسته در گروه ها، تعامل و ارتباط با دانشگاه های تهران و ایران و استفاده از توانمندی های آنان، تدوین لاگ بوک های الکترونیک برای تمامی رشته ها، رعایت کوریکولوم های آموزشی در جراحی پلاستیک و ترمیمی در کلیه مراکز، تعامل بین گروهی و استفاده از گرانت برای گسترش ارتباط با دانشگاه های خارجی، عدم وجود کوریکولوم رادیوتراپی و در نتیجه عدم برنامه ریزی دقیق برای آینده، کمبود فضاهای آموزشی و فضای پاویون ها، جذب دستیاران خارجی و مشکل مسئولیت پذیری و طبابت آنها در بخش های بالینی، توجه به مسائل اخلاقی پژوهشی و تاثیر انجام فعالیت های پژوهشی در رنکینگ دانشگاه، پرداخت کمک هزینه به دستیاران فلوشیپ که فعالیت بالینی در بخش ها انجام می دهند، رعایت تقویم آموزشی برای دستیاران در راستای ثبت پایان نامه ها، توجه به کیفیت، ارزش و قابلیت چاپ پایان نامه ها، توجه به آموزش پزشکی عمومی در گروه های بالینی، شرکت فعال در کارگاه های EDOدانشکده و افزایش توانمندی های اعضای هیئت علمی علاقمنداشاره کرد.

خبرنگاار: شرمین شایان


٠٩:١٠ - سه شنبه ١٨ آبان ١٣٩٥    /    عدد : ٣٨٤٠٠    /    تعداد نمایش : ٥٩٥٧


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.