دومین همایش بین المللی اختلالات مرتبط با گلوتن با حضور پروفسور مارش، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر زالی رئیس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد و جمع کثیری از بیماران سلیاکی سراسر کشور، اساتید مدعو، محققان و پزشکان متخصص و علاقمند، 11و 12 شهریورماه در پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر محمد رستمی نژاد دبیر علمی این همایش ضمن خوشامد گویی به مهمانان گزارشی از عملکرد دپارتمان تحقیقاتی بیماری سلیاک از بدو تأسیس را ارائه داد.
وی ضمن معرفی دپارتمان تحقیقاتی بیماری سلیاک به عنوان تنها دپارتمان کشور که به صورت تخصصی در زمینه جنبههای مختلف بیماری سلیاک فعالیت میکند، گفت: در این مجموعه کلیه خدمات تشخیصی، درمانی، مشاوره تغذیهای و ژنتیکی برای بیماران و خویشاوندان درجه اول آنها انجام میشود.
دکتر رستمی نژاد در ادامه اظهار امیدواری کرد که با تحقیقاتی که در این مجموعه در حال انجام است راهکارهای درمانی مناسبی با حداقل هزینه و بالاترین کیفیت در اختیار بیماران قرار گیرد.
در ادامه دکتر زالی رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و و کبد با اشاره به اهمیت رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن در نقاط مختلف دنیا خاطرنشان کرد: امروزه این رژیم در نقاط مختلف دنیا از محبوبیت خاصی برخوردار است بطوریکه بسیاری از بازیگران، هنرمندان و ورزشکاران به منظور حفظ سلامتی فیزیکی و تناسب اندام از این رژیم استفاده میکنند.
وی افزود: در کنار بیماری سلیاک، بیماری دیگری تحت عنوان حساسیت به گلوتن غیرسلیاکی وجود دارد که در حدود 3 تا 5 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است و تنها راه درمان این حساسیت نیز استفاده از رژیم غذایی بدون گلوتن است.
در ادامه دکتر محمدجواد احسانی اردکانی عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درخصوص تازههای تشخیصی، علایم، عوارض و یافتههای بالینی بهیاری مطالبی را عنوان کرد.
در پایان روز اول همایش کارگاه پاتولوژی سیلیاک توسط پروفسور مایکل مارش برگزار شد.
دکتر رستمینژاد در بخش دوم سخنرانیهای خود در مورد اهمیت رژیم غذایی بدون گلوتن و چگونگی استفاده از این رژیم در منزل و مراکز خرید داخلی نکاتی را ذکر کرد.
در پایان باحضور دکتر امیر صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر رستمینژاد پنل پرسش و پاسخی با بیماران انجام شد و بیماران سئوالات خود را مطرح و به کلیه این سئوالات پاسخ داده شد.
در حاشیه این مراسم شرکتهای تولیدکننده محصولات غذایی بدون گلوتن داخلی و خارجی به ارائه محصولات خود پرداختند و میان وعده این همایش نیز برای بیماران از محصولات شرکت های مذکور تهیه گردیده بود.
خبرنگار:فاطمه اسدبیگی
تاریخ:95/6/14