جمعه ٢٨ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

نخستین مدرسه تابستانی دانشجویی سلول های بنیادی و طب بازساختی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز بکار کرد/دکتر پیوندی: آینده علوم پزشکی متعلق به طب بازساختی و سلول های بنیادی است

 مراسم افتتاح نخستین مدرسه تابستانی دانشجویی سلول های بنیادی و طب بازساختی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شنبه  30 مرداد به میزبانی دانشکده دندانپزشکی برگزار شد.

دراین مراسم که با حضور دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی و طب بازساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر خجسته رئیس دانشکده فناوری های نوین، دکتر اقبال رییس دانشکده دندانپزشکی، دکتر پیریایی مسوول کمیته آموزشی شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلولهای بنیادی دانشگاه و جمعی از اساتید، محققان و دانشجویان داوطلب شرکت کننده در مدرسه تابستانی دانشجویی سلول های بنیادی و طب بازساختی برگزار شد، دکتر پیوندی رییس دانشگاه اظهار امیدواری کرد که تلاش دانشگاه در راستای گسترش شبکه سلول های بنیادی و طب بازساختی به سایردانشگاهها و مراکز علمی تسری پیدا کند تا نظام آموزش عالی بتواند نقش خود را برای حرکت جامعه به سمت این افق مطلوب ایفا کند.

وی ضمن تاکید برلزوم تلاش مضاعف به منظور گسترش علم سلول های بنیادی و طب بازساختی گفت: تمامی امکانات دانشگاه در بالاترین سطح مادی و معنوی در قالب شبکه مذکور در دستور کار قرار دارد و پیشگامان این حوزه در دانشگاه در قالب این شبکه برای شناسایی و هم افزایی بیشترظرفیت‏ها و قابلیت‏ها، سیاستگذاری جامع‏ تر و استفاده بهتر از منابع موجود با یکدیگر همکاری می کنند،چرا که توسعه علوم و فنون پیشرفته می تواند در ارتقا ارائه کیفیت خدمات درمانی موثر واقع شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  خاطرنشان ساخت: اگر چنانچه نظام سلامت در آینده مجهز به علوم پیشرفته نشود، نقش محوری را در ارائه خدمات و کاهش آلام و دردهای مردم نمی تواند به خوبی ایفا کند. همه افرادی که در نظام سلامت دررشته های علوم پزشکی نقشی را ایفا می کنند باید خود را به علوم نوین آشنا کنند تا بتوانند در درمان بیماری، کاهش هزینه ها، درمان موثرتر و اصلی نقشی بی بدیل را ایفا کنند.

 دکتر پیوندی با اشاره به گسترش فعالیتهای شبکه طب بازساختی در تولید دارو و مدل سازی بیماریهای ناشاخته؛ نقش کلیدی  این علم را  در درمان بیماریها یادآور شد.

وی با ذکر این مطلب که در داخل کشور در راستای توسعه شبکه طب بازساختی تلاشهای بسیارزیادی صورت گرفته است گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بعنوان دانشگاهی پیشگام و پیشرو، باید نقشی محوری وبنیادی در توسعه و پیشرفت این علم جدید ایفا کند چرا که آینده علوم پزشکی متعلق به طب بازساختی و سلول های بنیادی است و در این راستا لازم است از طرحهای پژوهشی این علم نوین حمایتی جدی و اساسی شود.

رییس دانشگاه در ادامه با اشاره به تاریخچه طراحی شبکه طب بازساختی و سلولهای بنیادی توسط دانشگاه، پرهیز از جزیره ای عمل کردن، برقراری تعامل بیشترگروههای آموزشی پژوهشی و جهت دهی انتشار مقالات و طرحهای پژوهشی را خواستار شد.

وی همگرایی و هم افزایی در علوم پزشکی را لازمه پیشرفت دانست و گفت: کارگروهی همواره کمک کننده است تا اقدامات بزرگی را در ایران اسلامی انجام دهیم.

رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به حرکت رو به جلوو تثبیت جایگاه دانشگاه در علوم سلول های بنیادی و شبکه طب بازساختی؛ استفاده ازمنابع خارج از دانشگاه و کمک های خیرین  را راه حل مناسبی برای  توسعه این علم  ارزشمند در راستای کاهش هزینه ها، درمان قطعی و مناسب تر و  جذب نیروهای متخصص دانست.

دکتر پیوندی در ادامه  سخنان خود ایجاد تشکیلات علمی، فکری و نرم افزاری را خواستار و با اشاره به اجرای طرح ریفرم در دانشگاه گفت: اجرای طرح ریفرم این فرصت را به دانشگاه داده است تا دانشجویان بتوانند مفاهیم و ایده های اولیه طب بازساختی و سلولهای بنیادی را در واحد های انتخابی خود بگنجاند و در نهایت دانشگاه با توجه به علایق منطقی دانشجویان گام بردارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درپایان خطاب به دانشجویان بعنوان آینده سازان ایران اسلامی اظهار امیدواری کرد که نتایج بهرمندی از آموزشهای دانشگاه و مدرسه تابستانی منتج به کاری ماندگار و ملموس و در نهایت ارائه خدمت باکیفت به مردم در محیطی مملو از آرامش و نشاط گردد.

برای پیشرفت در حوزه  سلول‌های بنیادی و طب بازساختی نباید به رتبه کمتر از اول تا سوم اکتفا کنیم

در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی و طب بازساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به جایگاه و پیشینه علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تحصیل و دانش آموختگی در این دانشگاه را یکی از بزرگترین افتخارات آموزشی خود ذکر کرد.

وی اظهار داشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌تواند در سه حوزه آموزش و پرورش و توسعه منابع انسانی و تجاری‌سازی محصولات سلولی و در نهایت ارائه خدمات سلولی که مورد توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، پیشرو باشد.

دبیر ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از برنامه‌های آموزشی آینده کشور بحث طب بازساختی و سلول‌های بنیادی است، افزود: اگر چنانچه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وزارت بهداشت و درمان را مجاب کند که در کنار دوره‌های پزشکی و یا دندانپزشکی برای دانشجویان  دوره ای را تحت عنوان سلول‌های بنیادی طراحی  کند، قطعا در این زمینه به پیشرفتهای ارزشمندی دست خواهد یافت.

وی افزود: اقدامی که می تواند یونیک برای دانشگاه در این حوزه باشد، این است که سردمدار بحث آموزشی جدید باشد.

وی ادامه داد:‌ در طب بازساختی طی ده سال گذشته اقدامات بسیاری شده است؛ اما ایراد وارده، مساله انحصار در این موضوع بوده است، به صورتی که این علم تنها محدود به چند مرکز شده بود.

دکتر حمیدیه با بیان اینکه در شهر تهران سه دانشگاه علوم پزشکی داریم؛ اما با این وجود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌تواند همانند لیدر قسمت شمال شهر تهران نقش ایفا کند، گفت: با توجه به اینکه نیروهای متخصصی در این دانشگاه  فعالیت می کنند، این دانشگاه می‌تواند حلقه ارتباط محققان و دانشجویان دانشگاه‌های دیگر در این شبکه باشد.

دکترحمیدیه با بیان اینکه تعداد کارآزمایی‌های بالینی در ایران خوب است، اما کافی نیست؛ اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌تواند حدود چهار استان را برای ارائه طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ طب بازساختی با خود همراه کند؛ چرا که برای دستیابی به توسعه نباید فقط به شهر تهران متمرکز شویم، بلکه باید به صورت همه جانبه همه استان‌ها را در نظر بگیریم.

وی در ادامه به رتبه ایران در حوزه سلول‌های بنیادی اشاره کرد و افزود: برای پیشرفت در سلول‌های بنیادی و طب بازساختی نباید به رتبه کمتر از اول تا سوم اکتفا کنیم.

دبیر ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در ادامه  از راه‌اندازی 15 شورای عالی سلول‌های بنیادی و طب بازساختی در 15 استان کشور خبر داد و گفت: ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سال گذشته این انحصار را شکست و تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را به این حوزه وارد کرد که در این راستا در 15 استان کشور شورای عالی سلول‌های بنیادی و طب بازساختی راه‌اندازی شد.

وی در ادامه با بیان اینکه مطالبات پزشکی طی سال‌های آینده بسیار گسترده می‌شود، گفت: اگر تا آن زمان نتوانیم خدمات به‌روز پزشکی را به مردم ارائه دهیم، قطعا نیازمندان به این حوزه کشور را ترک می‌کنند که این موضوع می‌تواند برای حوزه پزشکی مشکل‌ ساز شود.

 به گفته وی با توجه به امکانات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روند بهبود بیماری‌هایی همچون نازایی، ناشنوایی و نابینایی می‌تواند طی سال‌های آینده به پیشرفت‌های زیادی برسد.

 دکتر حمیدیه به بسته تحول آموزشی اشاره و اظهار کرد: اگر در این بسته بتوانیم رشته‌ ای را کنار پزشکی قرار دهیم که دانشجویان بتوانند در خصوص پزشکی بازساختی نیز آموزش‌هایی را ببینند، قطعا در آینده در حوزه علوم پزشکی کشور به موفقیت‌های زیادی دست می‌یابیم.

تدوین یک بسته تحول آموزشی در شورای راهبردی در آینده نزدیک

در بخش دیگری از این مراسم دکتر خجسته رئیس دانشکده فناوری های نوین و دبیر شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که این شبکه از دی ماه سال 93 آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای شش مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده  می باشد که دارای زیرساخت مناسب برای طب باز ساختی و سلول‌های بنیادی هستند.

دکتر خجسته گفت: با توجه به اینکه طی ده سال گذشته رشد علمی در حوزه سلول‌های بنیادی در دنیا دو و نیم برابر حوزه‌های دیگر علوم پزشکی بوده است، سیاستگذاری دانشگاه بر این شد که در این حوزه برنامه‌ ریزی‌های مشخصی داشته باشد.

وی با بیان این‌که سلولهای بنیادی در درمان ضایعات مختلف جایگاه خود را پیدا کرده است، گفت: از سال 2000 تاکنون تعداد مقالات چاپ شده در این حوزه چند برابر شده که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک شورای راهبردی به ریاست رییس دانشگاه برای این حوزه تشکیل داده است.

دبیر شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین از تدوین یک بسته تحول آموزشی در شورای راهبردی در آینده نزدیک خبرداد و گفت: برای اینکه بتوانیم همچون دانشگاه‌های نسل سوم دنیا در ارتباط با صنعت و فناوری حرکت کنیم، نیاز داریم در حوزه آموزش تحولاتی را ایجاد کنیم.

گفتنی است اولین مدرسه تابستانی دانشجویی سلول‌های بنیادی و طب بازساختی امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مدت پنج روز افتتاح شد، در این مدرسه مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها و چهار کارگاه علمی برگزار می‌شود و برای هر جلسه مسابقه‌ای متناسب با مطالب ارائه شده بین شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود.

 

 

 


١٢:٥٢ - شنبه ٣٠ مرداد ١٣٩٥    /    عدد : ٣٥١٥٣    /    تعداد نمایش : ٥٣٧١


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.