يکشنبه ٣٠ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > آرشیو اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه برگزار شد/ ارتقای فرهنگ سلامت نیازمند اطلاع رسانی و آموزش همگانی است

   اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر ابوالفضل فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر علی‌اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی و جمعی از فعالان نشریات دانشجویی برگزار شد.

وزیر بهداشت : دروغ نگویید و به مخاطبان امید بدهید

وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی تاکید کرد: در بحث نشریات همه ما باید تابع قانون باشیم و از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیروی کنیم.

دکتر هاشمی در این مراسم اظهار داشت: امروز دغدغه اصلی مردم ما مساله بیکاری، معیشت، مسکن و البته خدمات است. پس بی دلیل گرفتار بحث های حاشیه ای نباشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره دسته بندی کردن مسایل کشور به امور اصلی و فرعی افزود: نشریات ما باید به مسایل اصلی توجه بیشتری داشته باشند زیرا مسایل حاشیه ای و فرعی فراموش می شوند و آنچه باقی می ماند دغدغه خدمت به جامعه و مردم است.

وی ضمن تقدیر از تلاش های فرهنگی دانشجویان رشته های پزشکی عنوان کرد: تلاش های شما بسیار قابل تحسین است. اگرچه وظیفه اصلی دانشجویان درس خواندن است ولی درس خواندن صرف از شما انسانی تک بعدی می سازد ولی باید توجه داشته باشید که دانشگاه نباید عرصه پریدن به هم و دعوا باشد.

دکتر هاشمی گفت: دین اسلام دین اخلاق است و از شما نیز انتظار رعایت اخلاق می رود و بدانید که رشته تحصیلی شما که عرصه خدمت به جامعه است، باید مهمترین دغدغه شما باشد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تعدادی از دانشجویان در مورد محدودیت های سلیقه ای اعمال شده بر نشریات دانشجویی گلایه دارند ولی حقیقت این است که آزادی نشریات دانشجویی امروز ما نسبت به پیش از انقلاب به حدی افزایش یافته که قابل مقایسه نیست.

وی گفت: ما همه باید تابع قانون باشیم و از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تبعیت کنیم؛ با این حال اگر مدیر و یا دست اندرکاری بخواهد با نشریه ای به شکل سلیقه ای برخورد کند می توانید آن مورد را گزارش کنید.

دکتر هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: کشور ما در منطقه آشوب زده ای قرار دارد که هر روز گروهی می خواهند از گوشه ای امنیت ما را تحت تاثیر قرار دهد. در این فضا که به اندازه کافی منفی هست، شما به مخاطبان دروغ نگویید و به آنها امید دهید.

 دکتر پیوندی: ارتقای فرهنگ سلامت نیازمند اطلاع رسانی و آموزش همگانی است

دکتر علی‌اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی نیز در این همایش ضمن ابراز خوشحالی از میزبانی این جشنواره گفت: امیدواریم برگزاری این قبیل جشنواره‌ها در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور گسترش یابد و فضای مناسبی را برای توسعه و بروز خلاقیت‌ها فراهم کند.

دکتر پیوندی در این همایش اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که پیش از این پیشگام اصلاحات درنظام سلامت و اصلاحات در آموزش پزشکی بوده است، همزمان با کسب جایگاه نخست در رتبه بندی آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مصمم به پاسخگویی اجتماعی در همه ابعاد، ماموریتها و وظایف خویش است.

وی افزود: پاسخگویی اجتماعی به معنی توجه حداکثری به نیازها، انتظارات و تقاضاهای جامعه و تلاش حداکثری برای برآورده کردن این نیازها، انتظارات و تقاضاها و پذیرفتن مسوولیت مشکلات سلامت جامعه پیرامونی است.

دکتر پیوندی خاطرنشان کرد: در همه ماموریتها اعم از آموزش، پژوهش و خدمات سلامت، مصصم به پاسخگویی اجتماعی هستیم. پاسخگویی اجتماعی در حوزه آموزش  بدین معناست که همه آموزشها باید مبتنی بر نیاز جامعه باشد. دانشجویان علوم پزشکی اگر تجربه فعالیت در اجتماع و مهارت های مهمی همچون ارتباط با مردم و آموزش و اطلاع رسانی نداشته باشند در انجام وظایف خطیر آینده ناکام خواهند بود.

رییس دانشگاه تاکید کرد: کوله بار دانش و مهارت پزشکی اگر بدون نگرش صحیح نسبت به سلامت، بدون توجه به  نیاز جامعه، بدون ارتباط با مردم، بدون عشق به هم میهنان و هم نوعان، بدون ایثار و بدون اخلاق حرفه ای باشد، هیچ ارزشی ندارد.

وی افزود: بر همین اساس در نظام های آموزشی توسعه یافته، علاوه بر نتایج واحدهای آموزشی متداول، عملکرد فرهنگی اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی پایش می شود و این در توزیع موقعیت های حرفه ای بعدی تعیین کننده است. بنابراین دانشگاه ما اهمیت بالایی برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان قایل است نه به عنوان اوقات فراغت و سرگرمی و فوق برنامه، که به عنوان راهبرد مهمی برای تحقق اهداف و ماموریتهای اصلی دانشگاه.

رییس دانشگاه در ادامه گفت: یادمان نرود که هدف همه ما ارتقا، حفظ و بازیابی سلامت مردم است و عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بسیار بیشتر از مراقبتهای پزشکی در تامین سلامت نقش دارد. در همین راستا یکی از مهمترین راهبردهای ارتقای سلامت جامعه که به درستی در سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب هم مورد تاکید قرار گرفته، ارتقای فرهنگ سلامت با هدف ارتقای سلامت و پیشگیری از بروز بیماری است.

وی این راهبرد را در مدیریت بهینه منابع سلامت برای تحقق اقتصاد مقاومتی که شعار امسال است، کلیدی و راهگشا دانست و افزود: ارتقای فرهنگ سلامت نیازمند اطلاع رسانی و آموزش همگانی است و این مهم به مطبوعات و رسانه های کارامد و اثرگذار وابسته است.

دکتر پیوندی با اشاره به این که اطلاع رسانی و آموزش مطلوب در حوزه سلامت هم به مهارت های اطلاع رسانی و هم به دانش و تخصص پزشکی نیاز دارد،یکی  از مهمترین دستاوردهای فعالیت های مطبوعاتی دانشجویی را پرورش افراد ماهر در این زمینه برشمرد هرچند تا رفع نیازها در این زمینه فاصله زیادی باقیست.

وی خاطرنشان کرد: آموزش های آکادمیک در مقاطع پایه و تحصیلات تکمیلی در زمینه اطلاع رسانی سلامت هم ضرورت دارد. خوشبختانه دانشگاه ما در این بخش نیز پیشگام بوده و ما در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای رشته آموزش بهداشت دانشجو داریم. برای راه اندازی دوره های جدید بین رشته ای در حوزه اطلاع رسانی و ژورنالیسم پزشکی و سلامت هم آمادگی داریم.

دکتر علی مطهری: نشریات دانشجویی نوعی مبارزه با خط قرمزهای مصنوعی است

دکتر علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی وزارت بهداشت گفت: نشریات دانشجویی یک نوع تمرین نویسندگی، گزارشگری، تحلیل اجتماعی و سیاسی و کارهای هنری است. می‌تواند اندوخته‌ای برای آینده دانشجویان باشد و طبعا نوعی توجه به مسائل دانشگاه و جامعه است.

دکتر مطهری فعالیت در نشریات دانشجویی را نوعی تمرین نقد درست و سازنده برشمرد و گفت: نقد چیزی بین چاپلوسی از یکسو و تخریب از سوی دیگر است. کمتر اتفاق می‌افتد که افراد به معنای واقعی نقد کنند. نشریات دانشجویی نوعی اشاعه آزادی بیان و مبارزه با خط ‌قرمزهای مصنوعی است. ما گاهی برای خودمان خط قرمز درست می‌کنیم در حالی که هیچ خط‌ قرمزی غیر از دروغ، نیرنگ، تهمت و نفاق نداریم و اگر اینها نباشند هرکسی می‌تواند حرفش را بزند.

وی با اشاره به اهمیت مساله آزادی بیان اظهار داشت: آزادی بیان بسیار مهم است و به بهانه حفظ نظام و اینها نباید آزادی‌بیان را محدود کنیم. شهید مطهری می‌گوید: احزاب غیراسلامی هم با تابلوی خودشان می‌توانند در جمهوری اسلامی فعالیت کنند. البته ایشان قبل از تدوین قانون اساسی شهید شدند و در قانون اساسی دیگر چنین چیزی نیست. در تاریخ اسلام ائمه و خلفا مساله آزادی بیان نیز وجود داشته است.

دکتر مطهری خاطرنشان کرد: در دوره امیرالمومنین (ع) بیشترین حد آزادی بیان وجود داشت به صورتی که در حال خطبه عده‌ای خوارج بلند می‌شدند و اعتراض می‌کردند. اگر قرار بود که در دوران ائمه هر مخالفی را می‌بردند و می‌کشتند، الان اسلامی وجود نداشت. بنابراین اینها باید برای ما درس باشد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم وجود آزادی بیان گفت: آزادی بیان ناشی از قوه تفکر و تعقل است. هر قوه انسانی باید رشد پیدا کند و شکوفا شود. هر قوه‌ای در انسان یک حق است و این حقوق ناشی از استعدادهایی هستند که در انسان وجود دارند.

وی به فعالان نشریات دانشجویی توصیه کرد‌ خود را محدود به مسائل سیاسی و اجتماعی روز نکنند و گفت: هرچند پرداختن به این مسائل خوب است، ولی از مسائل فکری و اعتقادی نباید غافل شد و در عین حال باید آنها را قوی کرد. پایه‌های اعتقاد و فکر باید در دانشگاه‌ها رشد پیدا کند، در حالی‌که در حال‌حاضر دانشگاه‌های ما این‌گونه نیستند.

دکتر مطهری در پایان گفت: من احساس می‌کنم در دانشجویان ما نسبت به قبل یک تغییر ذائقه  روی داده است. امروز دانشجویان ما حوصله بحث‌های جدی و فلسفی را ندارند. ما باید مقداری به مسائل فکری و اعتقادی و چارچوب‌های فکری اهمیت بیشتری دهیم و قدرت تفکر و تجزیه و تحلیل افراد را بالا ببریم.

گفتنی است در ابتدای این همایش مصطفی رهبر دبیر جشنواره به ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: جشنواره نشریات دانشجویی از سوی اداره کل امور دانشجویی وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در 5 محور برگزار شد.

رهبر گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای 700 دانشجو از 18 دانشگاه کشور و نیز برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان نشریات، انتخابات خانه نشریات دانشجویی در 10 منطقه، برگزاری آزمایشی مسابقه پنج‌ ضلعی در حوزه‌های تیتر، عکس، کاریکاتور، خبر و گزارش و آیین اختتامیه از محورهای این جشنواره بودند.

 


١٠:١٧ - پنج شنبه ٢١ مرداد ١٣٩٥    /    عدد : ٣٤٧٧٥    /    تعداد نمایش : ٤٣٩٧


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.