شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣ - 
1 2 3 4
 
صفحه اصلي > اخبار  


  چاپ        ارسال به دوست

سومین کنگره بین المللی سرطانهای دستگاه گوارش برگزار شد/گسترش بیماری های غیرواگیر تهدیدی برای سلامت جامعه ایرانی

 مراسم افتتاحیه سومین کنگره بین المللی سرطانهای دستگاه گوارش سوم آذر ماه 1395 در سالن ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

 این کنگره بین المللی با حضور دکتر نمکی معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان برنامه و بودجه ریاست جمهوری، دکتر اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان و رئیس کنگره، دکتر صمصامی دبیر علمی کنگره و جمعی از محققان داخلی و خارجی برگزار شد.

دکتر محمداسماعیل اکبری در سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش اظهار کرد: بین 65 تا 75 درصد مردم کمبود ویتامین Dدارند و کمبود همین ویتامین می تواند زمینه ساز بروز بیماری های خطرناکی مانند ام اس شود.

وی توضیح داد: کمبود ریز مغذی ها می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری ها و در نهایت بیماری سرطان شود اما با این حال توجه جدی در حوزه سلامت کشور به این موضوع نمی شود.

 نبود پوشش بیمه ای ویتامین ها

دکتر اکبری از نبود پوشش بیمه ای برای تامین هزینه های ویتامین ها هم انتقاد کرد و گفت: تامین هزینه های ویتامین ها مانند ویتامین های D، روی، کلسیم و منیزیم از ساختار بیمه حذف شده است اما مثلا در مورد داروی اوستین 500 شرکت آن را وارد بیمه می کنند.

وی افزود: پشتیبانی بیمه ای از ویتامین ها حذف شده است اما در مقابل داروهای درمانی تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته اند؛ بیمه ها 150 هزار ریال برای ویتامین ها که می تواند سلامت مردم و جامعه را تامین کند، پرداخت نمی کنند اما حاضرند برای داروهای گران قیمت هزینه کنند.

دکتر اکبری با یادآوری این که کمبود ویتامین ها می تواند عامل بروز انواع سرطان مانند سرطان معده باشد، به ارائه آماری در مورد وضعیت سرطان در کشور پرداخت و بر لزوم اجرای برنامه های پیشگیرانه سراسری در این زمینه تاکید کرد.

 وضعیت سرطان معده در ایران

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سرطان های مری و معده از 10 عامل اصلی مرگ در ایران هستند، به گونه ای که سرطان معده 9 درصد و سرطان کولورکتال(روده بزرگ) 8 درصد سرطان های کشور را شامل می شوند.

دکتر اکبری افزود: با اقدامات صورت گرفته شیوع سرطان معده در کشور روبه کاهش اما سرطان روده بزرگ در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: کشور ما جزو اولین کشورهایی است که آمار بالایی در زمینه سرطان معده دارد؛ سرطان معده شایعترین سرطان در بین مردان و کشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی گفت: این درحالی است که سرطان ریه در دنیا جای سرطان معده را گرفته است. سرطان کولورکتال نیز از نظر شیوع سومین سرطان در دنیا و در ایران چهارمین سرطان است.

دکتر اکبری افزود: در ایران، وضعیت شیوع سرطان مری در زنان و مردان تفاوت زیادی ندارد و سرطان معده نیز در سال های اخیر روند رو به کاهش داشته اما با این حال آمارها بالا است.

فوت 87 درصد مبتلایان به سرطان معده طی 5 سال اول ابتلا در ایران

وی اظهار کرد: 87 درصد مبتلایان به سرطان معده در ایران طی پنج سال اول ابتلا جان خود را از دست می دهند و تنها 12 و نیم درصد این بیماران در 5 سال اول زنده می مانند.

 دکتراکبری ادامه داد: حدود 45 درصد مبتلایان به سرطان کولورکتال در ایران به بالای پنج سال می رسند، این درحالی است که باید این رقم به 60 درصد افزایش یابد.

وی گفت: در کشورهای پیشرفته 80 درصد مبتلایان به سرطان معده سال اول ابتلا را پشت سر می گذارند و نزدیک به 50 درصد آنها پنج سال اول را پشت سر گذاشته و جان سالم به درمی برند.

دکتر اکبری خاطرنشان کرد: میزان شیوع سرطان در ایران 120 و در کشورهای پیشرفته 600 نفر در هر 100 هزار نفر است اما میزان رو به رشد سرطان که مهمترین علت آن افزایش امید به زندگی و مسن تر شدن جمعیت ایران است، از کشورهای پیشرفته بالاتر رفته است.

وی اظهار کرد: با این که شمار مبتلایان به سرطان در کشورهای پیشرفته بیشتر از ایران است اما به دلیل اینکه مراقبت و حمایت از بیماران سرطانی بسیار زیاد است، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در این کشورها کمتر است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی یکی از راه های پیشگیری از بروز سرطان ها را غربالگری عنوان کرد و گفت: در دنیا اقدامات زیادی در حوزه غربالگری انجام شده است؛ ماهیت غربالگری این است که بتوانیم با یک ریال چندین ریال را برگردانیم و از صرف هزینه های زیاد در حوزه درمانی پیشگیری کنیم.

 لزوم استفاده از آمارهای ملی در برنامه ریزی ها

دکتر اکبری بر لزوم استفاده از آمارهای ملی در برنامه ریزی های کلان کشوری در حوزه سلامت و به ویژه سرطان ها تاکید کرد و گفت: در دولت نهم و دهم برنامه ثبت سرطان ها در کشور تعطیل شد و چند سال طول کشید تا دوباره این روند آغاز شود؛ به همین دلیل از نظر آمار و اطلاعات مرتبط با سرطان عقب هستیم به طوری که اکنون آمار سال 1388 را داریم و آمار مربوط به سال 1389 نیز در دست تهیه است.

 وی اظهار کرد: به طور کلی در مورد همه سرطان ها حدود 20 درصد کم شماری در کشور داریم. با این حال لازم است در برنامه ریزی ها در این زمینه به آمارهای ملی رجوع تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

گسترش بیماری های غیرواگیر تهدیدی برای سلامت جامعه ایرانی

معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت:گسترش بیماری های غیرواگیر مانند سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، روانی و حوادث جاده ای به عنوان عوامل عمده مرگ و میر در ایران، سلامت جامعه ایرانی را تهدید می کند.

دکتر سعید نمکی در سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش اظهار کرد: ایران در میان 23 کشور شرق مدیترانه توانسته است در زمینه کنترل بیماری های واگیردار به خصوص ریشه کنی فلج اطفال، کنترل سرخک، حذف کزاز بندناف، مراقبت از زنان باردار، منحنی رشد و توسعه شبکه بهداشتی درمانی به مقام اول دست یابد با این حال شیوع بیماری های واگیردار روبه افزایش است.

وی افزود: در این رابطه با راه اندازی مجدد اداره کل مبارزه و کنترل بیماری های غیرواگیر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حمایت سازمان برنامه و بودجه قرار است روش های آموزش و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر با مشارکت بین بخشی در بقیه بخش ها و با ادغام این برنامه در نظام بهداشتی درمانی کشور به عنوان بخشی از برنامه طرح تحول نظام سلامت دنبال شود.

کمبود ویتامین D

دکتر نمکی از کمبود ویتامین Dبه عنوان یکی از معضلات حوزه سلامت کشور نام برد و گفت: توجه به کمبود این ویتامین در تمام سنین به ویژه در میانسالان و زنان بعد از یائسگی به دلیل ایجاد پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت است؛ از همین رو به عنوان یک طرح ملی با کمک وزارت بهداشت روی آن کار می شود.

وی اظهار کرد: همچنین برای این منظور یک مطالعه وسیع کشوری در این زمینه در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم آن را به عنوان یک مکمل در خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی به مردم ارائه دهیم تا از افزایش مبتلایان به پوکی استخوان و عوارض ناشی از کمبود ویتامین D3که امروزه مشخص شده در بروز ام اس و بسیاری از سرطان ها نقش دارد، پیشگیری کنیم.

به گفته دکتر  نمکی ، طرح پایلوت این برنامه در یکی از استان ها درحال انجام است.

غربالگری کولونوسکوپی برای پیشگیری از سرطان

معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: طرح غربالگری کولونوسکوپی برای افراد بالای 50 سال به عنوان یک برنامه کشوری درحال بررسی است.

دکتر نمکی افزود: این طرح به عنوان یکی از ارکان طرح تحول سلامت با همکاری وزارت بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی در مراکز سطح سه و بیمارستان های آموزشی که بخش گوارش آنها می توانند به ما کمک کنند، به صورت پایلوت در یکی از استان ها آغاز شده است.

وی اظهار کرد: هزینه این غربالگری از محل منابع طرح تحول و پوشش بیمه ای تامین می شود.

ارائه روش های درمانی خاص  و آخرین مطالب علمی در کنگره سرطانهای دستگاه گوارش
دکتر مجید صمصامی دبیر کنگره با بیان این مطلب که محققانی از کشورهای کانادا، انگلیس، پرتغال ،آلمان ،ترکیه و.... دراین رویداد علمی حضور بهم رسانده اند، ارائه روش های درمانی خاص  و ارائه آخرین مطالب علمی را از جمله دستاوردهای کنگره مذکور دانست.
وی ادامه داد: در این کنگره آخرین دستاوردها و یافته های علمی در خصوص موضوعاتی نظیر؛ سرطان دستگاه گوارش فوقانی شامل مری، معده و مجرای صفراوی،کبد و لوزالمعده و سرطان دستگاه گوارش تحتانی شامل کولون ورکتوم ارائه شده است.

دکتر صمصامی بیان کرد: اپیدمیولوژی، پیشگیری، غربالگری، درمان های دارویی و جراحی و روش های نوین سرطان های گوارش، تغذیه بیماران، ژنتیک، درمان بیماران سرطانی با آخرین روش های نوین از از دیگر موضوعاتی است که در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
دبیرعلمی سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش گفت: روش های نوین رادیو تراپی در بیماران مبتلا به سرطان و طب مکمل درسرطان های دستگاه گوارش از عناوین کارگاه های آموزشی این کنگره است و در مراسم اختتامیه این کنگره  نیز از اساتید برجسته رشته های مختلف پزشکی تقدیر به عمل می آید  و همچنین از نفرات اول تا سوم امتحانات بورد سال 1395 رشته های  مختلف پزشکی تقدیر خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


١٤:٠٥ - يکشنبه ٧ آذر ١٣٩٥    /    عدد : ٣٩٣٦٢    /    تعداد نمایش : ١٥٠٢٤


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی دولت
------------------------------------------
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
------------------------------------------
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.