پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣ - 
1 2
 
صفحه اصلي > نمایش اخبار 
 
 


  چاپ        ارسال به دوست

سالروز بمباران شیمیایی بیمارستان فاطمه زهرا (س) در عملیات والفجر ۸

هشتم اسفند روز ملی بسیج جامعه پزشکی

 بیمارستان صحرائی حضرت  فاطمه زهرا (س) در دوران دفاع مقدس، تنها بیمارستان صحرائی دنیا است که بمباران شیمیایی شده است؛ بنابراین سالگرد این جنایت رژیم بعثی در سال ۶۴، به‌ عنوان نمادی برای تقدیر از جان‌فشانی‌های ۸۰ هزار پزشک و پیراپزشک حاضر در دفاع مقدس در نظر گرفته‌ شده است.

شکل‌گیری بسیج جامعه پزشکی

اولین هسته‌های مقاومت بسیج در پنجم آذرماه ۱۳۵۹ و در پی فرمان تاریخی حضرت امام(ره) مبنی بر ایجاد ارتش ۲۰ میلیونی تشکیل شد. با آغاز جنگ تحمیلی، این نهاد تازه سازمان‌یافته به‌تدریج وارد مرحله حساسی از دوران تکامل خود شد و در دوران دفاع مقدس به رشد و بلوغ رسید. بسیج مستضعفین به دلیل ماهیت مردمی خود، پذیرای تمام افراد جامعه از هر قشر، صنف و طبقه‌ای شد و با حضور فعال و مستمر پزشکان در قالب گروه‌های اضطراری در خطوط مقدم و بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های صحرایی، این قشر هم پس از پایان جنگ تحت لوای بسیج درآمدند. البته تقویت و سازمان‌دهی این گروه‌های اضطراری، پس از فرمان بزرگ حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر حضور گروه‌های امدادی و پزشکی جهت کمک به مجروحین حملات دشمن بعثی به شهرهای جنوب کشور صورت گرفت. پس از پایان جنگ تحمیلی، این حاملان پیام پایداری و استقامت، به‌منظور اعتلا و اشاعه فرهنگ مقدس و معنوی ایثار و شهادت در جامعه پزشکی و دانشگاهی کشور و همچنین ثبت و انتقال تجارب گران‌بهای دفاع مقدس، به‌عنوان بخشی از بدنه تنومند بسیج درآمدند. بسیج جامعه پزشکی، سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را به‌طور رسمی آغاز کرد و نخستین شورای مرکزی آن اسفندماه ۱۳۷۴ تشکیل شد. دوره نخست حرکت این نهاد تا سال ۱۳۷۵ با انجام فعالیت‌هایی ارزشمند ادامه یافت و بعد از مدتی توقف از سال ۱۳۷۹ با نوسازی تشکیلات خود، به فعالیتش ادامه داد.

هدف از تأسیس بسیج جامعه پزشکی

هدف از تأسیس بسیج جامعه پزشکی، دستیابی به آرمان‌های امام (ره) ‏ و ‏منویات مقام معظم رهبری است؛ بنابراین برخورداری از نیروهای ‏متعهد، متخصص، کارآمد و ولایتمدار، سازمانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است‎. نقش بسیج جامعه پزشکی، نظارت فعال و روشنگرانه در پایش و حراست از ‏آرمان‌های انقلاب اسلامی است. در اصل رسالت این سازمان، گسترش و اشاعه تفکر دینی، ایثار، جهاد، شهادت و فرهنگ بسیجی در جامعه پزشکی است. ‏ ازجمله اهداف کلان سازمان بسیج جامعه پزشکی می‌توان به گسترش ارزش‌های اسلامی و فرهنگ بسیج و اخلاق پزشکی ‏در دانشگاه‌ها و جامعه ‏پزشکی ‏کشور، تبیین نقش جامعه پزشکی در دفاع مقدس، ترویج و ارتقاء اخلاق پزشکی، ‏آموزش و اطلاع‌رسانی و خدمات فرهنگی، ‏تقویت، ‏سازمان‌دهی و ارتقاء توانمندی‌های گروه‌های اضطراری بسیج جامعه ‏پزشکی، تقویت و توسعه ‏سازمان بسیج جامعه پزشکی، افزایش ‏انگیزه ‏و کارایی مدیران بسیج جامعه پزشکی اشاره کرد.


١٣:١٠ - دوشنبه ٧ اسفند ١٣٩٦    /    عدد : ٥٨٨٥٧    /    تعداد نمایش : ١٩١٤



خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - میدان شهید شهریاری بلوار دانشجو - خیابان شهید اعــرابی ستاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - ساختمان شماره 2 طبقه 1
  تلفکس : 02122439827                   پست الکترونیک: basijmed@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.